HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 09 máj. 2019 16:55

95. születésnapot ünnepeltek a piacon

Irénke néni a kezdetektől a hévízi piac árusa.

 

Irénke nénit, a Hévízi Termelői Piac legidősebb árusát köszönthettük 95. születésnapja alkalmából. Irénke néni a kezdetek óta a piac közösségének tagja, minden alkalommal Marcaliból hozza a saját maga által megtermelt árut. Mint mesélte, 65 évesen megszerezte a jogosítványt is, de a látása már nem a régi, így két éve inkább már csak busszal közlekedik. Ennyi idősen is a munka élteti: elmondása szerint a házban szinte csak éjjel tartózkodik, amint tavaszodik, a kertben tölti minden idejét. A szorgos munka értékét már gyermekkorában megtanulta: a piacozás mindig is élete része volt.

Ácsné Kovács Irén: „Nem csak ide jártam, jártam Keszthelyre is negyven évet, stúdióban is voltam, oda meghívtak, azelőtt jártam Balatonmáriára. Hatéves koromtól fogva jártam az édesanyámmal, a kiskutya hátán mentünk a hegyből, vittük a kis árunkat, el is adtuk mindig.”

Mint a piac vezetője elmondta, Irénke néni a piac mamijaként egy igazi színfolt a mindennapjaikban, lendülete és munkabírása mindenki számára követendő példa lehet. Ő valódi őstermelőként csakis a saját kertjében termesztett árukat kínálja a vevőknek, így az garantáltan minőségi.

Benkő Lajos- piacvezető, Hévíz: „Irénke néni még abba a generációba tartozik, akik valóban termelnek és valóban csak a sajátjukat adják el. Régi hagyományos módszerrel termel, semmiféle újhullámos kemikáliát, meg ezeket az új dolgokat nem is ismeri, nem is használja. Jó föld és szorgalmas munka eredménye, azt hozza ide a piacra.”

Irénke néni fő portékája a zöldségféle, házi termékeit nagyon sok törzsvásárlója keresi nem csak Hévízről, de a környékbeli településekről is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!