HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 10 máj. 2019 11:00

Írásbeli vizsgákkal kezdődött a tavaszi érettségi

A Bibó 55 végzős diákja a kötelező tantárgyakon már túl van.

 

Az idei évben is az alaptantárgyak írásbeli vizsgáival kezdődött meg az érettségi időszak a hévízi Bibó István Gimnáziumban. Az iskola 55 végzős diákja mellett az előrehozott érettségi vizsgát letevők is megmérethetik magukat informatika, angol és német tantárgyból. Az emelt szintű érettségi is népszerűnek számít, hiszen a felsőoktatási intézmények egyre több helyen írják már ezt elő, illetve a plusz pontok miatt is sokan választják az emelt szintet.

Nagy Boldizsár- igazgató, Bibó István Gimnázium: " Én úgy gondolom, hogyha valaki felkészült az elmúlt években a gimnázium alatt, odafigyelt a tanórákon, bele tette azt a plusz energiát, amit elvárunk, ahhoz, hogy valaki egy jó sikeres érettségit akár közép, akár emelt szinten szeretne írni, akkor nagy csoda nem történt. Természetesen mindig vannak olyan feladatok, amelyek picit eltérnek a megszokottól, amelyek egy kicsi meglepetést okoznak a diákoknak, de mondhatjuk azt, hogy igazából így lehet különbséget tenni a 2-es 3-as, a 3-as 4-es, és a 4-es 5-ös között. Aki jelest szeretne, annak igenis meg kell dolgoznia a jó jegyért."

Pénteken a német írásbeli vizsgán vehettek részt a diákok. Tóth Bence, a Bibó István Gimnázium végzős diákja elmondta, a matematika vizsga második részében észrevehetően nehezebb feladatok voltak az előző évekhez képest.

Tóth Bence: "Hétfőn volt a magyar érettségi, két részből állt, annak az első része nem igazán volt könnyű, legalábbis a diákok nagy része szerint, de szerintem megoldható volt 4-es 5-re nem volt olyan nehéz megírni, másnapra jött a matek, a második fele azért több nehéz feladatot tartalmazott, mint az előző években, történelem érettségi miatt, sokan izgultak a diákok, hogy újra kell-e írni, kiszivárgott néhány információ, de nem pontosan, mint ahogy az 2005-ben egy matek érettséginél történt, hanem csak az esszé kérdéseknek egy ilyen feltételezését írták ki, hogy valószínűleg ez lesz, de hál istennek nem kell újra írnunk, úgyhogy megnyugodtunk. Tegnap angol volt, angolosok érettségiztek, én ma németből fogok, úgyhogy remélem az is minél jobban sikerül."

Jövő héten a természettudományi tárgyak vizsgáival folytatják a diákok a megmérettetést. A hivatalos írásbeli érettségi eredményeket június 3-án lehet megtekintetni a Bibóban, a szóbeli vizsgák pedig június végén kezdődnek.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!