HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 13 máj. 2019 14:24

Made in Hungaria az évadzárón

Zenés vígjátékkal várta a közönséget az Új Színpad Egyesület.

 

Megtartotta idei színházbérletének utolsó előadását a Hévízi Új Színpad Kulturális Egyesület az Alsópáhoki Művelődési Házban. A társulat Fenyő-Tasnádi: Made in Hungaria című darabjának ősbemutatójával várta a közönséget. A kétfelvonásos darab Fenyő Miklós Amerikából való hazatérése és az 1968-as Ki mit tud? közötti időszakot dolgozza fel. Mint a rendező elmondta, ez az eddigi legtöbb szereplőt felvonultató és legbonyolultabb színpadtechnikát követelő előadásuk. Az eredeti darabhoz képest azonban több változtatást is eszközöltek.

Szabóné Fehér Hajnalka- a darab rendezője: „Többek között a második zenekart, akivel versenyeznek a Rickyék, azt mi töröltük. Sokkal több női szereplőt hoztunk bele, mivel nekünk abból van több. És mivel mi nem musical színészek vagyunk, ez egy zenés-táncos előadás lesz, ahol mindegy egyes sláger, ami megszólal, az tánccal lesz támogatva.” 

A fiatal Fenyő Miklóst Balogh Bálint játszotta a darabban, aki 4 éve tagja a társulatnak. A mostani szerep egyik legnagyobb kihívása eddig, de mint mondta, nagyon élvezte a közös munkát és a karakter megszemélyesítését.

Balogh Bálint: „Ugye itt egy kamaszgyereket kell játszanom, nehéz volt kicsit vissza fejlődni ebbe a korosztályba és ennek a kornak megfelelni. Ugye ez a ’60-as évek elején játszódik, Magyarországon akkor még szocializmus volt, én ugye pont kinőttem ebből. Igazából ezek voltak a legnehezebb részei.”

A darab mondanivalója örök: a szabadságvágyról szól, és arról, merjünk e kilógni a sorból és megvalósítani önmagunkat. A zenés vígjátékot teljes egészében is megtekinthetik majd a Hévízi Televízió egy későbbi adásában.

És mint a társulat vezetőjétől megtudtuk, a jövő évadban sem maradunk örömszínházi előadások nélkül, a társulat már megkezdte az új darabok színpadra állítását.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!