HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 24 máj. 2019 10:51

Egynyári növények ültetése Hévízen

A Polgármesteri Hivatal előtti téren közel 3000 palántát ültettek el a GAMESZ munkatársai.

 

Megkezdték a nyári virágok ültetését Hévízen a GAMESZ munkatársai. Az időjárás közbeszólt, ezért az elmúlt években megszokott május elejei időszak helyett csak a hónap utolsó felében tudták megkezdeni a munkálatokat. Mivel a növények üvegházban és fóliában 18-20 Celsius fokos körülmények között nevelkedtek, a hűvös, helyenként 3 fokos éjszakák miatt eddig nem ültették ki őket.  Május 22-től viszont 3 napon keresztül zajlanak városunkban a nyári virágültetési munkálatok, a jövő hét elejére már csak néhány kisebb intézményi terület marad. A Polgármesteri Hivatal előtti teret már befejezték, oda közel 3000 palántát ültettek ki-tudtuk meg a GAMESZ vezetőjétől.

Laczkó Mária- a GAMESZ vezetője: "A kiültetésben a teljes parkfenntartás részt vesz, a kollégáim nagyon lelkesen, óriási erőbedobással, pontosan és szépen dolgoznak, öröm nézni a munkájukat és szerintem ők is örömmel végzik ezt az egészet, a teljes kiültetést két kollégám Gyarmati Zsolt tájépítész kollégám és Vasas Tamás a parkfenntartás vezetője vezényli, eddig probléma mentesen."

Ottjártunkkor a Festetics téren éppen a vízifuksziát ültették a GAMESZ munkatársai. Kevés ehhez hasonló növény van, hiszen egyaránt szereti a napot és az árnyékot is. A tervek szerint a Festetics tér keleti oldalán a meleg színű vízifuksziák jelennek meg, a nyugati oldalon pedig hidegebb színeket társítottak össze az ültetéshez. A következő helyszín a Moll tér, ez a legkedveltebb kiültetési helye a városnak, hiszen nagyméretű örökzöldektől kezdve az évelő növényeken át a kisebb dísznövényekig komplex látványvilágot nyújt az arra járóknak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!