HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 04 június 2019 12:09

Gyermeknapi játszó órák

Egész napos sportprogramokon és játékos vetélkedőkön vehettek részt az általános iskola tanulói.

 

Késői gyermeknapot tartottak az önkormányzat közreműködésével az Illyés Gyula Általános Iskolában. A program zenés bemelegítéssel kezdődött a Polgármesteri Hivatal előtti téren, melyet városunk alpolgármestere tartott a gyerekeknek.

Kepli József-alpolgármester, Hévíz: "A gyerekek sportra való nevelése és mozgásra való nevelése egy alapvető érték, amit szeretnénk továbbítani, ezt ugye önkormányzati szinten is számos olyan pályázatunk van most, akár nemzetközi pályázatok tekintetében is, ahol a gyermekeknek a sportos életmódra való nevelése egy kiemelt cél és egy kiemelten fontos feladat, hiszen a mai világban olyan sokat ülnek a számítógép képernyője előtt, olyan sokat vannak elfoglalva a telefonjaikkal, hogy fontosnak tartjuk, hogy kimenjenek a szabadba és sportoljanak és, hát a Hévíz SK is rengeteg lehetőséggel és rengeteg szakosztállyal várja a sportolni vágyó fiatalokat."

A nap folyamán különböző sport rendezvényeken és játékos vetélkedőkön mérték fel felkészültségüket a diákok. A felső tagozatosok biciklitúrán vehettek részt, egy profi kerékpáros rendőr kíséretével klasszikus útvonalon haladtak a tanulók a városon keresztül. A kerékpárok egy részét az önkormányzat biztosította az iskolásoknak. A helyi civil szervezetek is kivették a részüket a gyermeknapból, hiszen a Hévízi Fitnesz és Futó Egyesület is részt vett a kezdeményezésben. A sportpályán különböző játékos feladatokkal szórakoztatták az alsósokat.

Bognár Balázs- elnök, Hévízi Fitnesz és Futó Egyesület: "Rengeteg játékkal, igazából verseny játékokkal, ami igazából egy picit azt mondom, hogy a sporthoz is és a futáshoz is és kicsit a logikai játékokkal kapcsolatosan próbáltuk összerakni a játékcsoportokat. Lesz bent igazából az elmaradhatatlan kötélhúzás az mindig van, és hát vicces ez a tojás és liszt, ilyen jellegű dolgok mindig jól jönnek ki a gyerekeknél, mindig sokat nevetnek rajta, úgyhogy ez a lényeg, hogy szórakoztassuk őket és jó napjuk legyen."

Mint Bognár Balázstól megtudtuk, ezek a programok a sportra, a sportosságra nevelik a gyermekeket. Nem utolsó szempont, hogy a versenyhelyzetet is gyakorolni tudják a feladatok által. De nemcsak a sportról szólt a gyermeknap, hiszen a városon belül is többféle programot szerveztek a gyermekeknek.

Farkas Erzsébet-szervező tanár: "Felsősöknek pedig még fagyi és ugyanúgy természetesen az alsósoknak is fagyi, terráriumlátogatás és ügyességi játékok, és ezen kívül a szülői munkaközösség megvendégeli az összes gyereket egy-egy palacsintával."

A délutáni órákban a helyi rendőrség és tűzoltóság autójába is betekintést nyerhettek az iskola tanulói.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!