HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 06 június 2019 17:19

Kínai cserediák kapcsolatról tárgyaltak

Sanghaj Xuhui kerületének delegációja járt Hévízen.

 

Kétnapos látogatást tettek városunkban a kínai Sanghaj Xuhui kerületének delegációja. A kapcsolat nem új keletű: 2013-ban Hévíz is ellátogatott már Sanghajba, akkor egy fotókiállítást nyitottak meg a fürdővárosról, illetve kulturális együttműködési megállapodást is alá írtak a felek. Ennek a megállapodásnak egyik állomása a kerület tanácsának mostani látogatása. A hangsúly ezúttal is az oktatáson és a kultúrán volt: a vendégek részt vettek az Illyés Gyula Általános Iskola néptánc tagozatának évzáró előadásán és az intézmény kórusától is meghallgattak egy összeállítást, majd az iskola épületébe és az ott folyó munkába kaphattak betekintést.

Yao Lihong- Sanghaj Xuhui kerületi tanácsának oktatási felelőse: "Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy megtekinthettük ma ez azt előadást, látszik, hogy az iskola nagyon fontosnak tartja a hagyományok ápolását és átadását.  Ez egy olyan terület, amit mi is fontosnak tartunk és szívesen megismerkednénk még közelebbről a magyar kultúrával. Ezen kívül pedig maga az ország és Hévíz városa is nagyon szép"

Mint Hévíz város polgármestere elmondta, dolgoznak azon, hogy az együttműködés még szorosabbá váljon, ezt pedig első sorban egy cserediák-kapcsolatban szeretnék megvalósítani.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: "Egy döntés fog születni vélhetően arról- nem most természetesen azonnal-, hogy ezt a cserediák kapcsolatot megvalósítsuk, ami azt jelentené, hogy hévízi kisdiákok egy hétre, két hétre ki tudnak menni kínai iskolába, Sanghajba és ők pedig ide jönnének és tanulnának egymástól."   

A cserediák-kapcsolat során a különböző művészeti ágakban kiemelkedő hévízi diákok tanulhatnának egy másik nemzet kultúrájáról, ottani szokásairól, miközben elviszik magukkal és népszerűsítik a magyar művészetet. A delegáció hévízi látogatását hivatalos megbeszélés zárta a Városházán.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!