HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 07 június 2019 10:38

Utazás gyógyfürdőinkbe

A legutóbbi Reumaklub előadás rendhagyónak számított.

 

Megtartotta soron következő előadását a Reumaklub, az Osteoporosis, és az SPA klub a Szent András Reumakórház kultúrtermében. A sorozat célja tájékoztatni és tanácsot adni a jelenlévőknek különböző betegségekkel kapcsolatban.  A klubok minden hónap második csütörtökén találkozót szerveznek a tagoknak, de a kórház dolgozóit és betegeit is szívesen látják az előadásokon.

Brunner Zsóka- a Reumaklub vezetője: "Hosszú ideje folyamatosan együtt tartjuk a klub találkozókat, néha vannak egy-egy kivételek, de azt gondolom, ahhoz, hogy a betegek jobban megismerjék egymást, egy kicsit jobban egymásra találjunk, ehhez nagyon jó kezdeményezés, hogy együtt tartjuk a találkozókat. Ez nagyon fontos, egyrészt az előadások szempontjából,mert olyan előadásokat hallunk, ami a betegségeinkkel kapcsolatos, ami összefügg, amiből meríteni tudunk, a másik pedig az, hogy olyan előadókat ismerünk meg, akikhez utána esetleg orvosként, vagy tanácsadóként is nyugodt szívvel fordulhatunk."

A legutóbbi előadás rendhagyónak számít, hiszen nem egy adott betegség volt a középpontban, hanem hazánk gyógyvizeiről tudhattak meg többet az előadáson résztvevők. Dr. Bergmann Annamária, a Hévízi Kórház főorvosa kalauzolta el a hazai gyógyfürdőinkbe a jelenlévőket.

Dr. Bergmann Annamária- főorvos, Szent András Reumakórház: "Az előadásom címe Utazás gyógyfürdőinkbe, igazán Magyarország gyógyfürdőin gondoltam végig vezetni ezt a sétát, ugyan itt vagyunk a gyönyörű hévízi tó partján, mint hévíziek, ami Európa hírű unikum, de én magam nem vagyok soviniszta és büszke vagyok arra, hogy Magyarországon annyi szép gyógyfürdő van. Ugye Magyarország rendkívül gazdag a gyógy-, meleg vizekben a földrajzi adottságainál fogva és azért gondoltam pont a mai napon, hogy kitérek arra, hogy a Trianon előtt mennyi fürdőnk, ásványi kincsünk volt és a Trianon után mindezek a kincsek,ásványi anyagok, mind a gyógyvizeink egyharmadára csökkent a tulajdonlásunk."

A gyógyturizmus fejlődésével, a  megmaradt gyógyfürdőink fejlesztésével, ezek egyre szebbé és látogatottabbá válnak és erre büszkének kell lennünk - hangsúlyozta az előadó.

Rövid nyári szünet után szeptemberben tartják a klub következő előadását, melyen az egészség megőrzésével kapcsolatban tart prezentációt az érdeklődőknek egy szakértő előadó.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!