HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 10 február 2017 13:49

Konzultáció a településképi törvényről

A Zala Megyei Kormányhivatal tájékoztatta a településvezetőket.

 

A Zala Megyei Kormányhivatal a helyi önkormányzatok településképpel kapcsolatos feladatainak ellátása érdekében konzultációval egybekötött tájékoztatót tartott a Hévízi Polgármesteri Hivatalban. A tájékoztatót minden járásra kiterjedően megszervezik a települések polgármestereinek, főépítészeinek és jegyzőinek. Célja a településképi törvény végrehajtásával kapcsolatos szakmai ismeretek átadása.

Dr. Sifter Rózsa- Zala megyei kormánymegbízott: "Nagyon fontos, hogy tájékozottak legyenek az elkötelezett településvezetők a természeti és épített környezettel kapcsolatos önkormányzati feladatokról, hiszen minden településvezető felelős a saját települése szépségéért, az építkezések szabályosságáért."

A településképi rendelet alkotásával kapcsolatos önkormányzati feladatokat Lengl Zoltán állami főépítész ismertette a jelenlévőkkel. Mint mondta, az Országgyűlés tavaly alkotta meg a törvényt, miután a települések részéről igény mutatkozott arra, hogy a helyi épített környezetük alakításába és annak védelmébe beleszólásuk lehessen.

Lengl Zoltán- állami főépítész: "A szabályozás lényege az, hogy teljesen szabad kezet kapnak az önkormányzatiságot is erősítve a települések, hogy saját maguk döntsék el, milyen szabályrendszereket kívánnak alkalmazni a településükön a településkép védelme érdekében, és azon céljuk megvalósítása érdekében, hogy településük fejlődni tudjon."

A települési önkormányzatoknak lehetőségük van településképi arculati kézikönyvet is készíttetni és rendeletet alkotni. Ez a kézikönyv az építési szabályrendszer alapját képezi, célja közérthető formában közelebb hozni az érintetteket a jogi környezethez. Útmutatókat tud nyújtani a kivitelezőknek és építtetőknek a tőlük elvárt településképi követelményekről.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!