HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 05 július 2019 10:46

Gipsy Swing koncert Hévízen

A Zenés Nyári Esték program keretében koncertek várják az érdeklődőket.

 

Ha kedd, akkor Zenés Nyári Esték Hévízen! Július első koncertjén a Budapest Gipsy Swing zenekar szórakoztatta a közönséget, az esős időjárás miatt a Festetics tér helyett a Deák téri átriumba helyezték át a programot a szervezők. De ez se tántorította el a zenekedvelő közönséget, a program előtt már megteltek az ülőhelyek. A Budapestről érkezett zenekarnak 4 állandó tagja van. Dobbal, gitárral, bőgővel és hegedűvel színesítve adják elő ezt a sajátos zenei műfajt, mely a klasszikus korai Django Reinhardt féle francia manouche swingre és a magyar cigányzene hagyományaira épül.

Illés Ferenc-zenekarvezető, Budapest Gipsy Swing: "Attól különleges ez a műfaj, amit játszunk, mert ez a 20-as, 30-as, 40-es években Django Reinhardt nevű gitáros hozta be a köztudatba, ez a saját stílusa volt és ő volt az első európai jazz gitáros, akit elismertek a feketék is, hogy ő már jazzt játszik, azt mondták rá, hogy cigányosan játsza, de amit játszik az jazz és a Gipsy Swing az főleg Franciaországban, Hollandiában, Németországban van jelen, de mostmár szerte a világban jellemző, hogy alakulnak csapatok ennek mentén."

A zenekar ebben a formációban 3 éve muzsikál együtt, a mai koncertre is franciás jellegű repertoárral készültek, de természetesen stílusukhoz hűen a magyar cigányzenét is belecsempészték a műsorukba. Az egy órás koncerten egy nem mindennapi élményt kínáltak a stílus kedvelőinek. Mint a zenekar vezetőjétől megtudtuk még, azért tartják fontosnak ezt a zenei műfajt népszerűsíteni, mert ez a szenvedélyük és hisznek abban, hogy egy zenésznek az a dolga, hogy adjon abból, amit ő képvisel.

A Budapest Gipsy Swing teljes műsorát egy későbbi adásunkban nézőink is megtekinthetik.

A következő Zenés Nyári Esték július 9-én, kedden, 19 órakor a The Klezmer Brothers koncertjével folytatódnak a Festetics téren.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!