HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 05 július 2019 11:35

Semmelweis-nap idén is

A kitüntetéseket is átadták a magyar egészségügyi dolgozók napján a hévízi kórházban.

 

Ünnepséget tartottak Dr. Semmelweis Ignác születésének 201. évfordulója alkalmából a magyar egészségügyi dolgozók napján a Szent András Reumakórházban. Az idei rendezvénynek a kórház kultúrterme adott otthont. Mint minden évben, az intézmény főigazgatója, Dr. Kvarda Attila köszöntője nyitotta meg a Semmelweis-napi ünnepséget.

Dr. Kvarda Attila- főigazgató, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: "Semmelweis Ignác egy meghatározó alakja az egészségügynek és mivel magyar orvosként írta le a gyermekágyi láznak a patogenezisét és küzdött azért, hogy a kézhigiéné, mint a betegbiztonságnak egy része ez az egész világon elterjedjen és hatékonyan tudjon működni, ezért azt gondolom, hogy az ő példaképe mindenféleképpen követend, illetve azok az erények, amelyek jellemezték Semmelweis Ignácnak az életét, az a céltudatosság, az a karakter, az az áldozatkészség, amivel ő a gondolatait, a hitét tetté tudta váltani, ez a mai nap ugyanúgy megfontolandó és ugyanilyen elvek mentén kell, hogy dolgozzunk, főleg ebben az intézetben, ahol a betegellátáson kívül gyógyturisztikával is foglalkozunk."

Mint a főigazgató hangsúlyozta még, a kor követelményeit és kihívásait párhuzamba kell állítanunk a régiekkel, hiszen Semmelweis Ignác munkásságában mások voltak a történelmi körülmények, de az alapelvek a mai napig ugyanazok.

A rendezvényen Dr. Elek Attila főorvos megemlékezett Semmelweis Ignác életútjáról és munkásságáról. Ezután az intézmény dolgozóinak adtak át kitüntetéseket.

Az idei évben Dr. Moll Károly emlékérmet Dr. Rajnainé dr. Kránicz Ágota osztályvezető főorvos kapta, aki vezetőként rugalmasan, több szervezeti egységgel együttműködve kiváló színvonalon irányítja a biológiai terápiás centrum munkáját. Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta,  munkájukhoz elengedhetetlen a betegek iránti nyitottság.

Dr. Rajnainé dr. Kránicz Ágota- osztályvezető főorvos, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: "Mindenképpen fontos az empátia, a betegek irányába az odafordulás, hiszen itt krónikus betegségekről beszélünk, a betegek nagy része visszatér hozzánk, gondozásba vesz részt és egy picit az életük részévé válunk úgyhogy muszáj nyitottnak lenni ilyen irányba betegeink felé."

A Dr. Stecker Ottó emlékérmet idén Csörnyei Mária ápolási igazgató kapta. 1979 óta az intézet munkatársa, valamint 23 éve irányítja a kórház ápolásszakmai tevékenységét, mint megtudtuk emberileg és szakmailag is a maximumra törekszik.

Csörnyei Mária- ápolási igazgató, Hévízgyógyfürdő És Szent András Reumakórház: "Én úgy gondolom, hogy minden elismerés, az embernek a munkájának, az itteni életének szól és ez nálam sincsen másképp , azt gondolom kicsit elérzékenyedtem, mert a 40 év az 40 év és nagyon sok jóban volt részem, azt gondolom nehézséggel is találkoztam, egy biztos, hogy mindig jó szívvel és teljesen őszintén tettem a dolgomat."

Főigazgatói dicséretet az intézmény 14 munkatársának adtak át, főorvosi kinevezést Dr. Angyal Attilának és adjunktusi kinevezést pedig dr. Ifi Juditnak adományozott az intézmény vezetése.

A rendezvény zárásaként a felújított iszapkezelő helyiségek ünnepélyes használatbavétele következett a Fedett Fürdőben.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!