HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 09 július 2019 14:50

Idénynövények fogyasztásának előnyei

Legnagyobb választékban nyáron érhetőek el a gyümölcsök és a zöldségek.

 

Fogyasszunk idénynövényeket a környezetünkért és egészségünkért! Évszaktól függően az aktuális termékek vásárlásával elkerülhetjük az importáruk szállítás okozta környezetszennyezését, valamint a mesterséges szerekkel és - fénnyel érlelt zöldségek és gyümölcsök szervezetünkre gyakorolt negatív hatásait. A Hévízi Termelői Piac vezetője elmondta azért fontos magyar termesztésű növényeket vásárolni, mert az őstermelők által visszakövethetőek a termékek. 

Benkő Lajos- piacvezető, Hévízi Termelői Piac: "Én mindenkinek azt mondom, hogy olyan helyről vásároljanak, ahol a gyümölcsök ellenőrzött termesztésűek. Az Egyiptomból, a Portugáliából és a többi tengerparti országokból Marokkóból behozott zöldségek a vegyszermaradványok hónapokkal később is kimutathatóak, ezért ajánlom mindenkinek a magyar termesztésű gyümölcsöket."

A természetes körülmények között növekedett idénynövények több tápanyagot és vitamint is tartalmaznak az importáruknál.

Nyáron a legnagyobb választékban érhetőek el a növények, ilyenkor még inkább fontos szerverünknek a könnyű és lédús gyümölcs-zöldségfogyasztás. A Hévízi Piac gyümölcs kínálata rendkívül sokszínű, megtalálható a zsenge sárgabarack, ribizli, szeder és természetesen a málna sem hiányozhat a repertoárból.

Kodela Adél- őstermelő, Hévízi Termelői Piac: "Kimondottan mi bogyósokkal foglalkozunk, ezen belül is a fő profilunk a málna, most van éppen a hagyományos málna szezonja, tehát a fertődi málnának, viszont mi egészen kitoljuk a szezont majdhogynem október végéig, tehát öt félével dolgozunk, ez mellett még szeder, ribizli egres, berkenye, tehát gyakorlatilag mindenféle található nálam itt a piacon."

Mint a piac egyik őstermelőjétől megtudtuk, az idényzöldségek közül is már szinte minden megtalálható nyári időszakban. Ilyenkor terem a paradicsom, paprika, uborka, patisszon, cékla, tök, spenót, sóska és a kukorica is.

Tomonicskáné Kiss Andrea- őstermelő, Hévízi Termelői Piac: "Hál Istennek egyre több zöldséget fogyasztanak az emberek én úgy látom és mindent, nagyon jó irányba változik, sokféle salátát próbálnak, újdonságokra nyitottak az emberek, a szál zellert tudnám említeni, ami iránt egyre nagyobb a kereslet."

A szezonális gyümölcsöket és zöldségeket jellemzően alacsonyabb áron vásárolhatjuk meg, a magasabb vitamintartalom mellett kevesebb káros anyagot is tartalmaznak. A helyi termelőktől vásárolt áruk, nem a világ másik részéről érkeznek, így a frissesség mellett a fogyasztás is kisebb terhet ró a környezetre és ez által támogathatjuk a helyi őstermelőinket is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!