HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 11 július 2019 14:08

Táncoslábú táborozók

A Hévízi Művelődési Központ moderntánc tagozata idén is tábort szervezett a gyerekeknek.

 

A hévízi Festetics György Művelődési Központ moderntánc tagozata idén is tábort szervezett a táncoslábú gyermekeknek. A programon két turnusban, két héten keresztül várták a mozogni vágyókat a Művelődési Központ próbatermében. Délelőtt a táncé volt a főszerep, délután pedig színes programokkal készültek a táborozó gyermekeknek.

Tóthné Bogdán Otilia- táncpedagógus, Hévíz: "Az idei tánctábort is próbáltam úgy összeszervezni, összerakni, hogy a gyermekek nagyon jól érezzék magukat, nem nagy létszámmal dolgozunk az idén, nem volt célom, az én célom az volt, hogy egy minőségi, jó, tartalmas és egyénre figyelő tábort szervezzek."

A délelőtti edzések 9 órakor kezdődtek közös bemelegítéssel, majd különböző gyakorlatokat, valamint egy teljes koreográfiát is elsajátíthattak a gyermekek a hét folyamán. Matisz Virág 4 éve táncol és azóta minden évben részt vett a táborozáson. Elmondta, minden évben várja, hiszen nagyon szeret táncolni.

 Matisz Virág: "Reggel táncolunk, és akkor bemelegítünk, délután pedig játékok, mindenféle kézműves dolgok is vannak, meg ugye jönnek ilyen tanárok is, akik különféle mutatványokat tanítanak nekünk."

Délutánonként mozilátogatás mellett, vendégoktatók bevonásával nyújtanak felhőtlen szórakozást a gyerekeknek. Ott jártunkkor Baj-Pulai Viktória a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola klasszikus balett oktatója óráján sajátíthatták el a táborozók a klasszikus balett alapjait. A táncpedagógus 7 éves kora óta foglalkozik a tánccal, oktatásával pedig 17 éves kora óta.

Baj-Pulai Viktória- klasszikus balett táncpedagógus: "A gyerekeknek ide a tánctáborba a Lotti kérésére balettot hoztam, illetve ami ezt megelőzi ilyenkor egy alapos bemelegítés, illetve egy balett előkészítő gimnasztika sor, amivel a gyerekeknek a testét felkészítjük a klasszikus balettnek a tanulására és ezt szólóban illetve párban végzik, ezt nagyon szeretik a gyerekek és ezután következnek a rúdgyakorlatok, középgyakorlatok és akkor így a foglalkozás végére egy kis koreográfiát is hoztam nekik múlthéten is és ezen a héten is."

A tábori alkalmakon a gyerekek sokkal oldottabbak, mint a hétköznapi táncoktatásban, mivel ez sokkal intenzívebb is, hiszen 8 órában vannak együtt  a táncolni vágyók.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!