HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 12 július 2019 14:26

Ha szerda, akkor Táncház Egregyen!

A népi muzsika mellett a moldvai táncokat is elsajátíthatják a vállalkozó szelleműek.

 

Ha szerda, akkor Táncház Egregyen! A rendezvénysorozat már évek óta színesíti a borozósor életét. A nyári időszakban hagyománynak számító programon már harmadik éve a keszthelyi Re-Folk Zenekar népi muzsikája szolgáltatja a jó hangulatot. Az együttes az idei évben is moldvai csángó stílusú népi dallamokkal szórakoztatja az érdeklődőket, mely furulya, koboz, dob és hegedű közreműködésével nyújt különleges zenei élményt a Vilmos pince előtti téren. De természetesen a moldvai táncokat is elsajátíthatják a vállalkozó szelleműek. Mint az együttes vezetője elmondta, fő céljuk népszerűsíteni a népzenét és az egregyi boros szolgáltatókat, valamint egy különleges alkalmat kínálni a nyári estéken a helyieknek és a turistáknak is.

Horváth Szilárd- vezető, Re-Folk Zenekar: "Hogyha egy külföldi jön, akkor megismerheti a magyar népzenét, a magyar népzenén belül ugye főként a moldvai csángó muzsikát játszunk, ez számukra mindenképpen egy érdekesség, a magyarok számára pedig talán inkább a táncrésze, mivel nekik ez egy érdekesség, hogy nemcsak nézni lehet, hanem ki is lehet próbálni és mivel nem vagyunk olyan sokan ennek talán az az előnye, hogy egy kicsit ilyan családiasabb hangulat van és így bátrabban beállhat az, akinek erre kedve szottyan."

A moldvai csángó tánc alaplépései gyorsan elsajátíthatóak, ezért nem okoznak gondot annak sem, aki még nem találkozott ezzel a mozgásformával. Így nemtől, kortól függetlenül bárki könnyedén részt vehet szerdánként az Egregyi Táncházon. Szabadtéri program lévén időjárás függő, így eső esetén elmaradhat, azonban szép időben a remek muzsika mellett, felhőtlen szórakozást ígér a pincesorra érkezőknek.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!