HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 15 július 2019 17:16

Az I. Sármelléki Hangárfesztivál

A történelem és a hadikultúra kedvelőit várták a hétvégén a repülőtérre.

 

Hangárfesztiválra várták az érdeklődőket a hétvégén, Sármelléken. Az első alkalommal rendezett két napos fesztiválnak az egykori orosz és magyar harci repülőtér adott otthont. A történelem és a hadikultúra kedvelőinek garantált élményt nyújtott a rendezvény, melyre több mint 10.000-en látogattak el a hétvége folyamán. 

Horváth Tibor-polgármester, Sármellék: "Tavaly év végén, inkább az ez év elején gondolkodtunk el azon, hogy valamilyen rendezvényt kellene, ide a repülőtérre hoznunk, mert ugye a hely az adott egy olyan rendezvény lebonyolítására, ami mondjuk egy kicsit a honvédséggel, katonasággal függ össze és szerencsésen találkoztunk Vitárius György úrral, aki Tapolcán szervezte eddig meg ilyen hasonló rendezvényt és ővele együtt raktuk össze ezt a rendezvényt."

A színes program kínálatban kicsik-nagyok megtalálhatták a számukra megfelelő szórakozási formákat. Lehetőségük nyílt a hadi eszközök kipróbálására is, a fegyvereket is kézbe vehették. A második világháborús harci eszközök mellett a honvédség kiállítással is készült, így a modern fegyvereket is megszemlélhették a helyszínre érkezők. Természetesen mindkét. nap fénypontja a harcászati bemutató volt, melyben két különböző csatajelenetet mutattak be a jelenlévőknek. Ott jártunkkor a II. Világháború végi Nyugat-Magyarországi harcok egy csatáját elevenítettek fel, a magyar, német, szovjet alakulatokkal, légitámadással és harckocsis ütközettel kombinálva.

Vitárius György- elnök, 8. Harckocsi Ezred Katonai Hagyományőrző Egyesület: "Méltatlanul el van feledve a balatoni csaták a Zala megyei, nagylengyeli olajmezők elleni támadások, annak egy szeletét szerettük volna bemutatni és most megpróbáltuk úgy, hogy megfordítva kicsit, tehát ne csak azt mutassuk be, hogy hogy ért véget a háború, hanem azt, hogy voltak közben győztes csaták is, mert hiszen azért mindenki tudja, hogy a szovjet vörös hadsereg ledózerolta gyakorlatilag Európát."

A háborús jelenet felelevenítése során olyan második világháborús járműveket is bemutattak, mint a Tigris, a T34 tank, SU76M rohamlöveg, Hetzer rohamlöveg, BA-64B replika, valamint 3db repülőgép.

Mint a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, a fesztivál hagyományteremtő szándékkal jött létre, rendkívül sikeresnek mondható az idei, azonban jövőre szeretnének a parkolási szisztémán változtatni, valamint bővíteni, hogy infrastrukturálisan még komfortosabb legyen az idelátogató családok számára.

Posza Róbert-főszervező, Hangárfesztivál: "Ezt a Hangárfesztivált, amit igazából családos fesztiválnak próbáltunk szervezni és úgy érzem, hogy be is jött, tehát be is vált, rengetegcsalád volt kint az elmúlt két napban és rengeteg programot láthattak az érdeklődők."

Kiegészítő programokkal is készültek a szervezők, a hadi eszközök bemutatása mellett motoros- és drift show-val színesítették a kínálatot, ezen kívül tűzzsonglőrökkel, gólyalábas előadással, arcfestéssel, koncertekkel nyújtottak felhőtlen szórakozást a helyszínre érkezőknek.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!