HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 16 július 2019 11:58

Tartalékos toborzóiroda nyílt Keszthelyen

A környező települések önkénteseit is várják a Magyar Honvédség új irodájában.

 

Ünnepélyes keretek között adták át a Magyar Honvédség Toborzó Irodáját Keszthelyen. Az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos rendszer kiépítését 2017-ben kezdte meg a Magyar Honvédség. Mint az ország többi megyéjében, Zalában is kezdetét vette a tartalékosok toborzása.

Dr. Sifter Rózsa- kormánymegbízott, Zala Megyei Kormányhivatal: "A toborzó iroda arra alkalmas infrastruktúra helyszín, hogy az ide betérő érdeklődők, elsősorban fiatalok, de nemcsak fiatalok, megfelelő információkhoz juthassanak, teljes körű tájékoztatást kaphassanak arról, hogyha jelentkeznek önkéntes tartalékos katonának, akkor az milyen kötelezettségekkel jár, illetve milyen előnyt jelent nekik az életben."

Az önkéntes tartalékosoknak nem kell elhagyniuk lakhelyüket, a civil munkájuk, vagy akár a felsőfokú tanulmányaik mellett is végezhetik ezt a fajta szolgálatot, mely az önkéntesség révén a hazaszeretetet és a lokálpatriotizmust is erősíti.

Nagy Bálint- alpolgármester, Keszthely: "Nagyon fontos nyilván a honvédelem, a hazánk védelme az mindenkinek fontos, minden magyar állampolgárnak fontos kell, hogy legyen, így igaz ez a Keszthelyi emberekre is, tehát egyrészt én azt gondolom, hogy ezzel a toborzó ponttal nagyobb esélyt kapnak a keszthelyiek is, illetve a Keszthely térségi emberek is, hogy még aktívabban részt tudjanak venni egy ilyen önkéntesség alapján a honvédelemben, a haza védelmében."

Zala megyében ez az első megyeszékhelyen kívüli toborzó iroda, valamint az első olyan kirendeltség, ahol az ügyfélszolgálati munkát a toborzók és a zászlóalj állománya együtt látja el, ezáltal még pontosabb tájékoztatást nyújtva az érdeklődők számára. A kezdeményezés legfontosabb célja, hogy közelebb kerüljön a honvédség a társadalomhoz, valamint az utánpótlás biztosítása. 

Dr. Böröndi Gábor-altábornagy, MHP parancsnokhelyettes:  "Olyan ütőképes alegységeket, századokat hozzunk létre járási szinten, akik képesek katasztrófa szinten helytállni, lásd villám, árvíz, vagy olyan esemény ami az ott élő állampolgárok biztonságát befolyásolja. Emellett, hogyha a békétől eltérő, háború tör ki, akkor pedig olyan kiképzett tartalékos erőre van szükség,ami a Magyar Honvédség munkáját, tevékenységét, támogatja, biztosítja. Illetve a hátországban azokat a feladatokat ellátja, konvoj kísérés, szállítmány kísérés, illetve őrzés védelmi feladatok, amire nem kell akkor aktív haderőt lekötnünk."

A toborzó iroda megnyitóján az első keszthelyi jelentkező ünnepélyes keretek között írta alá a szerződést az új irodahelyiségben.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!