HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 19 július 2019 12:52

Prémium borokat kóstolhatunk Egregyen

Helyi termékeket is bemutatnak ilyenkor, a program regisztrációhoz kötött.

 

Augusztus végéig minden szerdán Prémium Borkóstolót tartanak az egregyi, Korok és Borok Múzeumban. A programot, melynek célja ezt a helyszínt is megtölteni élettel, évek óta megszervezi az intézmény, ám idén, egy Leader pályázat elnyerésének köszönhetően díjmentesen vehetnek részt a vendégek a kóstolón.

A borok kiválasztásánál fő szempont a minőség, hétről hétre más környékbeli pincészet nedűivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Olyan helyi specialitások ezek, melyek nagyobb üzletekben nem kaphatók és melyeket így nem is nagyon ismernek a Hévízre érkező turisták. Ott jártunkkor a vonyarcvashegyi Papp pincészet borait kóstolták a vendégek, fehér, rozé és vörösbor is szerepelt a kínálatban, száraz és félszáraz típusokban.

Elekes Csaba- a borkóstoló házigazdája: „Most már a közízlés átmegy a száraz borok irányába hála istennek. Azon belül is a hölgyek inkább szeretik az illatos, száraz fajtákat, az urak pedig inkább ezt a rizling, zenit, tehát ezeket a száraz, föld ízű borokat kedvelik leginkább.”

A hangsúly azonban nem csak a finomabbnál finomabb borokon van ezeken az estéken, hiszen helyi termelők portékáival is megismerkedhetünk. Így például minden alkalommal egy környékbeli kézműves is bemutatkozik a programon. De természetesen a helyi gasztronómia is tartogat meglepetéseket.   

Hermann Katalin- igazgató, Hévízi Művelődési Központ: „A gasztronómiai része az pedig a borkóstolón kívül helyi élelmiszerek bemutatójából áll. Igyekeztünk olyan izgalmas ételeket felkutatni, melyeket helyi termelők készítenek és magas minőségűek. Megvásárolhatóak, tehát elérhetőek azok számára is, akik esetleg részt vesznek itt a borkóstolón és kedvet kapnak arra, hogy ezeket beszerezzék.”

A borkóstoló vendégei múzeumi tárlatvezetésen is részt vehetnek ilyenkor és a helyi értéktár egyéb nevezetességeivel is megismerkedhetnek. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!