HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 09 augusztus 2019 13:51

Hazánk táncait mutatják be csütörtökönként

A Nagyváthy Néptáncegyüttes várja a közönséget a Deák téren.

 

A főszezonban városunk egyik állandó programja a folklór est, melyre csütörtökönként a Deák téren várják a vendégeket. A műsort idén minden alkalommal a Nagyváthy Néptáncegyüttes szolgáltatja. Az együttes idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, 1969-ben Dr. Bertalan Zoltán alapította a csoportot, ami akkor még a szakközépiskola saját formációjaként működött. Mára viszont olyannyira kinőtte magát, hogy a környékről mindenhonnan érkeznek hozzájuk az utánpótlás-csoportokba. Mint az egyesület művészeti vezetője elmondta, a fiatalokon kívül a felnőtt korosztályt is szeretnék megszólítani.

Hardi András- művészeti vezető, Nagyváthy Néptáncegyüttes: „Igyekszünk a felnőtt generációnak is most már helyet adni, mert felnőtt csapat jelenleg nem működik Keszthelyen. De sokon maradnak nálunk, illetve jönnek vissza akár családalapítás után a csapatba. Akár olyat is tudhatunk most éppen a csapatban, akinek a nagyapja volt alapító tagunk.”

Az 50 év alatt mintegy 600 növendék fordult meg az együttesben, közülük többen is hivatásos táncosokká váltak és a világ távolabbi pontjaira is elvitték a magyar tánc szeretetét.  Varga Sára is már több mint 12 éve a táncegyüttes tagja, mint mondta, igazi baráti társaság az övék.

Varga Sára: „Azon túl, hogy együtt táncolunk, nagyon jó baráti közösség is. Egy olyan közösség, amiben bátran a sikereimet, a kudarcaimat, örömöket, bánatokat megoszthatok és ennek mindenki együtt örül vagy próbálja a másikat megvigasztalni. Vannak kisebb összezördülések, de mindig nagyon jó, amikor aztán együtt van a csapat.”

A csapat igyekszik megmutatni a hévízi közönségnek is hétről-hétre repertoárjuk legjavát, melyet a Kárpát-medence magyar táncai tesznek ki. Így a különféle tájegységek táncai és nótái elevenednek meg ilyenkor a színpadon. Láthattunk szűkebb hazánk területén kívül többek között erdélyi, felvidéki táncokat is, természetesen mind autentikus öltözetben.

A többféle nemzetiségű közönséget is bevonták a programba, a műsor végén közös táncra invitálták őket a színpad elé.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!