HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 09 augusztus 2019 14:01

Óvjuk kis kedvencünket!

A kutyánkat is megviseli a változékony időjárás.

 

A kutyákat is megviseli a mostani szélsőséges időjárás. Az idei változékony hatások következtében kis kedvencünk szervezetét is nagymértékben befolyásolja a hirtelen jött meleg- és hideg időjárás. A karmacsi Elisabeth menedék munkatársai fontosnak tartják, hogy a nyári időszakban is biztosítsák a megfelelő védekezési formákat a kutyák számára. A meleg időjárás következtében az árnyékos terület és a fürdőzési lehetőség biztosítása az elsődleges. Ne feledkezzünk meg természetesen a megfelelő mennyiségű vízutánpótlásról sem.  Érdemes odafigyelnünk, hogy ne a délutáni nagy melegben, hanem a délelőtti vagy a késő délutáni időben sétáltassuk kis kedvencünket.

A hirtelen érkező vihar is nagymértékben befolyásolhatja az egyébként jól viselkedő kutyánkat.

Rápolthy Andrea- vezető, Elisabeth menedék: "Sokan tudják, hogy a kutyájuk mondjuk fél a viharban vagy a tűzijátéktól, mégse zárják egy biztonságos helyre, egy kutya nagyon meg tud ijedni, pánikban átugorja a kerítést és aztán megy, mert fél. Nem azért, mert el akar szökni, csak azért, mert fél. Sokszor van úgy, hogy nem talál haza, mert olyan messze futott vagy a vihartól, a dörgéstől annyira megijedt, hogy haza már nem kerül saját erőből."

A viharfóbia nagy számban előfordul a kutyáknál, ezt a problémát sem szabad figyelmen kívül hagyni. Minden eb más és félelmének mértéke sem azonos, ezért a gazdája feladata a megfelelő módszert megtalálni kutyája megnyugtatására. Ez lehet akár egy biztonságot nyújtó menedék a vihar ideje alatt, vagy a figyelemelterelés kedvenc játékával.  Közös játékkal pozitív élmények társulhatnak a vihar emlékéhez. De egy nyugtató zene, vagy akár egy mosás elindítása is segíthet a számára félelmetes hangok elnyomásában.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!