HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 09 augusztus 2019 14:04

Megújult lépcsővel kezdhetik a tanévet az iskolások

Folynak a munkálatok az általános iskola főbejáratánál.

 

Felújított épületben kezdhetik az idei tanévet az iskolások. Már javában folynak a munkálatok a hévízi általános iskola főbejáratánál, megújul a lépcső. Az intézmény már évek óta állami fenntartásban működik, az Illyés Gyula Általános Iskola bejáratának felújításban azonban városunk önkormányzata nyújt segítséget az intézménynek.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: "Közel 2,5 millió forintból, egy helyi vállalkozó, ami úgyszintén egy közbeszerzéssel bonyolítottunk le, egy helyi vállalkozó felújítja és megcsinálja úgy a lépcsőt, ami azt gondoljuk, hogy megfelel a megfelelő normális közlekedésnek és hát mindenféleképpen természetesen iskolakezdésig be kell fejezni ezt a munkát, úgyhogy örülünk annak természetesen, hogy tudjuk segíteni az iskolát."

A közel 30 éve épített főbejárat előzetes vizsgálata során súlyos problémák merültek fel, így szükségessé vált már a felújítás, a lépcső alapozása és burkolata sem volt megfelelő állapotú.

Jancsekityné Iváncsics Márta-igazgató, Illyés Gyula Általános Iskola: "A közel 30 éves lépcső már néhány helyen balesetveszélyessé vált és a mai kor követelményeinek sem felelt már meg és ezért volt arra szükségünk, hogy ez felújításra kerüljön. Erre a felújításra már nagyon régóta vártunk, és nagyon szépen köszönjük polgármester úrnak, hogy ebben tudott segíteni, előteremtették rá az anyagi forrásokat."

A munkavégzés ideje alatt az intézmény főbejáratát lezárták, így fokozott elővigyázatossággal kell közlekedni a munkavégzéssel érintett terület környékén! A tervek szerint augusztus 25-én fejezik be a főbejárat megújítását, így a tanévben már az új lépcsőn járhatnak az épületbe a gyerekek.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!