HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 27 augusztus 2019 10:57

Családi napot tartottak a közösségépítés jegyében

A Szent Lukács Idősek Otthona munkatársai közösen bográcsoztak.

 

Családi napot tartottak a Szent Lukács Idősek Otthonában. A programon az intézmény munkatársait és családjukat várták egy kötetlen délután eltöltésére, ahol alkalom nyílhatott a személyesebb hangvételű beszélgetésekre, ismerkedésre és játéra is. Mindeközben pedig a családtagok hathatós közreműködésével több kondérban is finom ételek rotyogtak. Az intézménynek 45 alkalmazottja van, akik a különböző területeken végzik mindennapi munkájukat, a hétköznapok rohanásában viszont kevésbé van lehetőség egymásra is oda figyelni. Ez egy jó alkalom volt ezt is pótolni.

Horváth Veronika-vezető ápoló: „Sokszor el is siklunk egymás mellett, a munka hevében elmegyünk egymás mellett, azt sem tudjuk, hogy kivel mi történt. Úgyhogy fontos az, hogy egy-egy ilyen alkalommal egy kicsit közelebb kerüljünk egymáshoz, beszélgessünk egymással nem a munkáról, hanem a mindennapokról. Illetve hogy megismerjük egymás családját, gyerekeit. A gyerekek is összejönnek és jókat játszanak . Úgyhogy ezért fontos.”

Mint az intézményvezető hangsúlyozta, kiemelt feladatnak tartják a közösségépítést, hiszen ez tud igazán eredményes csapatmunkát eredményezni. Közös kirándulásokat, intézménylátogatásokat rendszeresen próbálnak beiktatni a hétköznapokba, ilyesfajta közös bográcsozást az udvaron azonban először szerveztek.

Karácsonyné Kiss Enikő- intézményvezető, Szent Lukács Idősek Otthona: „Nyolcvan lakót látunk el, részlegek pedig vannak. Ápoló-gondozó részleg, ott a legnagyobb a létszám, 18 dolgozó dolgozik jelenleg ebben a munkacsoportban. Ezen kívül vannak az irodán munkaügyis kolleganők, van a mentálos csoport, van a takarító csoport és a karbantartó csoport, akik erősítik a létszámot. A munka igazán arról szól, hogy az egész ház a lakókért dolgozik, a lakók elégedettsége a legfontosabb az intézmény életében. Ezt pedig nem lehet kivitelezni akkor, ha a csapatok nem dolgoznak össze.”

Mint megtudtuk, többen is vannak, akik az idősek otthona nyitása óta, azaz közel két évtizede erősítik a csapatot, azonban főleg a szakképzett ápolókat tekintve náluk is megfigyelhető a munkaerőhiány, tehát új, elhivatott munkatársakat is várnak.

 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!