HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 02 szeptember 2019 14:00

252 tanulónak csengettek be a Bibóban

Számos felújítási munkálatról is beszámoltak az évnyitón.

 

252 tanulónak kezdődött meg a tanév a Bibó István Gimnáziumban. A gólyákon kívül 2 új tanuló érkezett idén a 10. évfolyamra és a tantestületben is történt változás, Tar Ferenc tanár úr nyugdíjba vonul az idei évtől. Búcsúzóul elmondta: több mint 25 évet töltött el pedagógusként az intézményben és rengeteg élményt kapott ez idő alatt kollegáitól és a diákoktól, melyeket mindig szívesen idéz majd fel.

Tar Ferenc- pedagógus: „Mindig büszke voltam arra, hogy itt taníthattam. Remélem, hogy a kollégák és a diákok is így gondolják. Az iskoláról azt szokták mondani, hogy kis iskola és nagyon családias. Valamikor az első diákok, az első tanárok könnyezve búcsúztak az iskolától.”

Bár nekik még a búcsúzás előtt számos kihívással kell szembenézni, az igazgató a tanévnyitó ünnepségen külön köszöntötte a két 9. évfolyamos osztály diákjait, ők Podhradszkyné Keserű Tímea és Péter Csaba patrónusok vezetésével vágnak neki a gimnáziumi éveknek, nagy izgalommal. Az első tanítási napon természetesen ők sem voltak már egymásnak teljesen idegenek, hiszen a gólyatáborban megismerkedhettek.

Kassa-Kovács Kolos: „Voltunk pár nappal ezelőtt, jól sikerült, körbe vezettek minket a városban, voltak programok, sportos meg tudás alapulók is. ettünk pizzát, szóval jó volt összességében. Úgy látom ez egy jó osztály lesz, mindenki kedvesnek tűnik.” 

A tanévnyitó ünnepségen az iskola épületeit érintő nyári felújításokat is ismertette az intézményvezető. A Rózsa közben található kollégiumnál több munkálat is zajlott.

Nagy Boldizsár- igazgató, Bibó István Gimnázium: „Az önkormányzat támogatásával azok a szobák, amelyek eddig csak padlószőnyegesek voltak, most laminált padlót kaptak. Úgy gondoljuk, hogy így strapabíróbb, tisztábbak és könnyebben kezelhetőek lesznek ezek a helyiségek. Ezt természetesen az önkormányzatnak nagyon köszönjük. Illetve alapítványunk támogatta szintén a kollégiumban a világítótestek cseréjét, hiszen ott is már gyakorlatilag az indulástól lévő lámpák voltak. Nem voltak elég hatékonyak, nem volt elég nagy fényerejük. Ezeket sikerült most lecserélni.”

Az iskola falain belül is történtek felújítások. A tisztító festést az épület közel felén elvégezték, ezen kívül pedig az egyik tanterem parkettája is teljesen megújult, ott újracsiszolást és lakkozást végeztek el a GAMESZ munkatársai a tankerület finanszírozásában. 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!