HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 03 szeptember 2019 10:43

Az idei tanév kiemelt célja a csapatmunkára nevelés

Megtartották a tanévnyitó ünnepséget az Illyésben is.

 

16 osztály tanulójának kezdődött meg az új tanév az Illyés Gyula Általános Iskolában, a diákok létszáma két fővel csökkent a tavalyi tanévhez képest. Mint az igazgatónő elmondta, felújítási munkálatok is zajlottak a nyár folyamán, a tisztasági festéseken kívül az iskola főbejáratának lépcsője újult meg teljes egészében az önkormányzat támogatásával, erre a rekonstrukcióra már régóta készült az intézmény. A tankönyveket az idei évben is minden tanuló díjmentesen kapja meg, ezek mindegyike rendben meg is érkezett augusztusban. A hagyományos programokon kívül pedig az idei évben is van kiemelt célja az intézménynek.

Jancsekityné Iváncsics Márta- igazgató, Illyés Gyula Általános Iskola: „Kiemelt célként határoztuk meg az együttműködésre és a csapatmunkára nevelést, ugyanis egyre többször tapasztaljuk azt, hogy a gyerekek kezében ott a telefon, ott a tablet és csak azzal „beszélgetnek”. Úgyhogy ez az idei tanévünk fő célkitűzése.”

Ezt a célt mind a tanórákon, mind pedig a programok során kiemelten kezelik majd, és annak érdekében, hogy ez minél sikeresebb legyen, a pedagógusok továbbképzésen is részt vesznek.

A tanévnyitón legizgatottabbak természetesen az elsősök voltak, akik gyorsan feltalálták magukat a tantermekben és elfoglalták helyüket. Többen már természetesen azt is tudták, mi mindent fognak csinálni itt a következő években.  

Az első évfolyam tanárainak is mindig nagy kihívás a kicsik fogadása, hiszen szeretnék nekik minél könnyebbé tenni az óvodából iskolába való átállást. Mindezt természetesen minél játékosabb formában.

Bóka Nóra- pedagógus: „Nagyon vártuk már az első osztályosokat és ez nekünk nagyon nagy élmény. Mindig egy hatalmas feladat, hogy beszoktassuk az óvodából az érkező elsősöket, de úgy gondolom, hogy vannak olyan módszerek, amelyekkel ez sikerülni fog. Próbáltuk a tantermet úgy berendezni, illetve játékokkal is ellátni, hogy megkönnyítsük ezt az átmenetet. Persze a tanulást sem hanyagolván.”

A tanévnyitó ünnepségen az igazgatónő a hagyományokhoz híven feltűzte a kis elsősöknek az iskola kitűzőjét, így jelképezve, hogy ők is az Illyés Gyula Általános Iskola tanulóivá váltak. Papp Gábor polgármester pedig ajándékcsomaggal bíztatta őket az új kihívásokra.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!