HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 06 szeptember 2019 10:04

Gálavacsora a szenior teniszezőknek

A hévízi Danubius Health Spa Resort adott otthont a rendezvénynek.

 

A hévízi Danubius Health Spa Resort adott otthont a 43. Nemzetközi Szenior Teniszbajnokság gálavacsorájának. Európa legnagyobb és legrégebbi nemzetközi szenior teniszversenyén több mint 30 ország képviseltette magát 35+ korcsoportban. A Keszthelyen megrendezett egyhetes versenyen közel 230 teniszező mérettette meg magát egyéniben, férfi-női párosban és vegyes párosban.

Manninger Jenő- a térség országgyűlési képviselője: "Ez a szenior bajnokság nagyon régóta van Keszthelyen és nagy erőfeszítéseket kell tenni, hogy továbbra is itt legyen, mert nagyon sok pályázó van, természetesen mi örülünk, hogyha itt van a térségben, hiszen ez fontos. Keszthelyen valamikor az egy főre jutó teniszpályák száma a legmagasabb volt az országban, sajnos ma már nincs így, mert több teniszpálya már bezárt, a fiatalok kevésbé játszanak már sajnos, de mi mindent megteszünk, hogyha lehet, újraélesszük, minden ilyen verseny segít ezen, népszerűsítse a teniszt. Nem utolsó sorban meg nyilván az fontos, hogy a külföldről érkező versenyzők megismerjék a térséget."

Két helyszínen, a keszthelyi Helikon TC és a SUN teniszklub 12 pályáján zajlanak a mérkőzések, reggel 8-tól egészen sötétedésig. Magyarország legrangosabb szenior teniszversenyére Európán kívül az Amerikai Egyesület Államokból, Japánból és Ausztráliából is érkeztek versenyzők. A verseny fontos a térség számára, hiszen rengeteg turistát vonz a környező településekre is. Városunk alpolgármestere a gálavacsora megnyitóján hangsúlyozta, az együttműködés Hévíz és Keszthely között egy ilyen nívós verseny kapcsán elengedhetetlen.

Kepli József János- alpolgármester, Hévíz: "Nagyon örülünk neki, hiszen Hévíz és Keszthely között minden ilyen kapcsolat az gyümölcsöző úgy gondoljuk, ha Keszthely rendelkezik azzal a megfelelő infrastruktúrával, amivel létre lehet hozni egy ilyen nagy volumenű rendezvényt, akkor mi Hévízen is szívesen vendégül látjuk a vendégeket, illetve a sportolókat, de ez is mutatja, hogy Hévíz városában, illetve a hévízi sportéletbe jó értelembe véve még van hova fejlődni és ezt szeretnénk folytatni a jövőben."

Első alkalommal tartották városunkban a gálavacsorát, melyen az összes játékos és családtagjaik is részt vettek.

Pintér András- a szenior szövetség elnöke: "Minden évben megrendezzük a gálavacsorát, egy darabig a Helikonba rendeztük, de megszűnt, tavaly, tavalyelőtt a Festetics Kastélyban volt, Hévízen még nem volt és úgy gondoltuk, hogy ez egy újdonság, szép szállodába biztos újdonság."

Pintér András, a szenior szövetség elnöke, aki már 16 éve szervezi a keszthelyi versenyt, a gálavacsora megnyitóján búcsúzott el a jelenlévőktől, hiszen az idei évben vett részt utoljára aktívan a szervezésben.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!