HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 09 szeptember 2019 18:35

Főzőverseny a Hévízi Termelői Piacon

Lecsó-különlegességeket készítettek a piac dolgozói.

Kellemes illatok lepték el a Hévízi Termelői Piacot. Az őszhöz leginkább illő lecsó-különlegességeket készítettek a piac dolgozói. A tavaly téli halászléfőző-verseny sikerén felbuzdulva, csapatépítő jelleggel hozta létre a versenyt a vezetőség. Nyolc csapat mérte össze tudását, természetesen mindenki próbált valami újat belecsempészni, de akadtak olyanok is, akik a klasszikus lecsóra esküdtek. Gál Zsolt Tapolcáról érkezett, kézműves a hévízi piacon, a főzés jelenti neki a kikapcsolódást és a kreativitást.

Gál Zsolt: "A mai lecsó, egy teljesen klasszikust szerettem volna csinálni, tehát a szokásos, hagyományos, a kis szalonnán, szalonna zsíron megpirított hagyma, paprika, paradicsom. Igazából én a tálalást próbálom egy kicsit extrábbra csinálni a hagyományosnál, szeretnék egy olyan tényleg igazi klasszikus, amiben nincs túlbonyolítva, nincs túl sok fűszer, inkább maga a zöldségeknek az íze domináljon."

A csapatok hazai, piacon vásárolt alapanyagokkal dolgoznak, vagy helyi termelők lévén saját termékeikből készítik el a különleges alkotásokat. Természetesen a jó lecsó titka mindenképpen az alapanyagokban és a gondosságban rejlik. Így a zsűrinek sem lesz könnyű dolga az értékelés során.

Miklós Beatrix- zsűritag: "Elsősorban a lecsó, mint fogalom fontos, hogy szerepeljen az értékelésünkben, tehát ez azt jelenti, hogy a lecsó jellegeit vesszük figyelembe, alapvetően a paprika, paradicsom, hagyma, ugye a szalonna félék, és ehhez képest pedig, hogy innováció vagy kreáció van-e még benne, tehát azt jelenti, hogy esetleg használtak-e olyan alapanyagot a résztvevők, ami egy picit mássá teszi azt, amiről mi lecsóként beszélünk."

Minden csapat újdonsággal rukkolt elő és megpróbált változtatni az eredeti recepten. Csülökkel, májjal, tejföllel vagy éppen nokedlivel bolondították meg a klasszikus lecsót. De a lecsós rétes és muffin sem hiányozhatott a kísérletezők eszköztárából.

A közös csapatmunka összehozza a piacon dolgozókat, a mindennapos munka mellett nagyobb teret adva a társasági életnek.

Tomonicskáné Kiss Andrea: "Nagyon jó itt a közösség a piacon, viszont a mindennapi munka az elveszi az időt attól, hogy együtt legyünk egy kicsit, hogy élvezzük is egymás társaságát és ez pont arra jó, hogy a barátságok kicsit elmélyüljenek és ne konkurenciaként gondoljunk arra, aki mellettünk árul, hanem igenis jó szívvel, jó kedvvel dolgozzunk együtt."

A főzőversenyen minden résztvevő díjazásban részesült, a piaci felajánlásokon kívül szövegesen is értékelte a zsűri az elkészült alkotásokat.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!