HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 13 szeptember 2019 13:20

Fotó- és helytörténeti kiállítás nyílt Hévízen

Két új kiállítás látható a Belvárosi Múzeumban.

 

Két kiállítást nyitottak meg egyszerre a Belvárosi Múzeumban. Az egyik helytörténeti témájú, a másik pedig Dr. Szántó Endre Helytörténész a nagyvilágban című fotókiállítása. A 2019 tavaszán készült fényképeket Balin és Szingapúrban kapta lencsevégre a fotós. Közel ezer különleges képből válogatták ki azt a 45-öt, ami jelenleg a múzeum falán látható. A leglátogatottabb és legismertebb helyeket örökítette meg Szántó Endre, Szingapúrban a gyönyörű toronyházakat, a város gazdagságát és tisztaságát, míg Balin a templomokat, rizsföldeket és a hindu vallás motívumait mutatja be fényképein.

A helytörténész már több mint 50 éve fotózik, több kontinensen készített már fényképeket, Hévíz története című helytörténeti sorozatának már négy kötete is megjelent, melyben különleges fotói segítségével tájékoztatja az olvasókat a város és környéke történelméről.

A múzeum zöld termében Sebők András, Hévíz város díszpolgára helytörténeti gyűjteményéből rendezett kiállítás látható. A tárlat anyaga gyűjteményének csak egy része, a legérdekesebb darabokat mutatják be a múzeumban. Több száz hévízi vonatkozású képeslap, kiadványok, régi bejegyzések, de porcelánok és emléktárgyak is fellelhetők a tárlaton. Kuriózumként megtekinthetők az 1964-ben elbontott Kisfürdő Kápolna misekönyvei is, valamint két különleges vendégkönyv is megtalálható az anyagok között.

A kiállításon található még egy kuriózum, mely a Muzeális Gyűjtemény tulajdonát képezi. Undi Mariska festőművész alkotását nemrégiben vásárolta meg a múzeum. Az 1877-es születésű festőművész kora egyik legjelentősebb női alkotója volt. Az festmény a Tassiló-házat ábrázolja.

A két kiállítás november 2-ig tekinthető meg a Belvárosi Múzeumban.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!