HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 19 szeptember 2019 15:24

30. alkalommal tartanak óvodabált

Október 19-én várják a vendégeket.

 

Idén 30. alkalommal tartanak óvodabált Hévízen. Három évtizeddel ezelőtt az akkori óvodavezető, Czencz Ágnes ötlete nyomán valósult meg először a program, hiszen fontos feladatnak tartotta az intézmény hétköznapjait érintő feladatokon túl a közösségépítést is. 1975-ben, az új óvoda kialakításával megnőtt mind a dolgozók mind pedig az ide járó gyermekek és így a szülők létszáma is, akik között egyik fontos cél volt a jó kapcsolat megteremtése. Mint Ági néni visszaemlékezett: akkoriban kétkedve fogadták a bál ötletét, hiszen kevésbé volt ez szokás a városban, mint napjainkban. Az idő azonban őt igazolta: a rendezvényt a későbbi óvodavezetők is mindannyian támogatták és megszervezték. A 30 év alatt természetesen cserélődött a vendégkör, de nagyon sokan a kezdetek óta, ma már nagyszülőként vesznek részt a programon. A közösségépítésen és a jó hangulaton túl pedig már a kezdetek óta egy másik fontos célja is van a bálnak.

Czencz Ágnes- nyugalmazott óvodavezető, Hévíz: „Erre a báli pénzre egy alapítványt hoztunk létre, amiből a gyerekeknek veszünk, amit kér az óvoda. Tehát például drága udvari játékokat. Most már ez az udvari játék, ami EU szabványos, az 500.000 forint. Akkor minden csoportba galériát építettek, nagyon szeretik a gyerekek, mert jó kis kuckósan lehet oda bújni. Akkor például hátrányos helyzetű gyerekeknek úszásoktatást befizettünk ebből a pénzből. Tehát tulajdonképpen egyik a közösség formálása volt, a másik pedig az anyagiak, hogy ebből az óvodának tudjunk pénzt juttatni. Habár az önkormányzat Hévízen mindent megad az óvodának, de hát mindig van azért még amit lehet fejelszteni.”   

Az idei, jubileumi bált október 19-én tartják a Thermal Hotel Shakespeare termében, a talpalávalót idén is DJ Belo szolgáltatja majd. Jegyeket és támogatói jegyeket válthatnak az óvoda titkárságán, de a csoportokban is. Várnak minden szülőt és nagyszülőt, illetve bárkit, aki szívesen nosztalgiázna és felidézné a régmúlt idők óvodabáljainak hangulatát.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!