HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 20 szeptember 2019 14:14

Ússza át Ön is a Hévízi-tavat!

Szeptember 23-tól 27-ig az Európai Sporthét programjai zajlanak.

 

A Hévízi Tófürdő is csatlakozik az Európai Sporthét elnevezésű programsorozathoz, melyet szeptember 23-a és 27-e között szerveznek meg. A részletekről sajtótájékoztató keretein belül számoltak be. Az Európai Bizottság által életre hívott legnagyobb sportesemény célja, hogy aktívabb életmódra ösztönözze az embereket. Az Európai Unió tagországaira kiterjedő kampánynak partnere a Magyar Fürdőszövetség is, így minél több hazai fürdőt igyekeznek bevonni a #BeActive mottóval. A Fürdőszövetség egyik legnagyobb gyógyidegenforgalmi tevékenységet végző tagja a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, így nem volt kérdés, hogy az intézmény is csatlakozik a Sporthéthez, ezzel is népszerűsítve a különböző mozgásformákat.

Dr. Kvarda Attila- főigazgató, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: „Első hallásra furcsának tűnik, hiszen az intézetünk olyan korosztállyal foglalkozik mind a rehabilitációban mind az egészségturizmusban is, maga a miliője is gyógyhely-szolgáltatás, amely az idősebb korosztályt jellemzi, nem annyira az aktív korosztályt, ahol még dominálna a versenyszerű sportolás, az aktívabb sportolás. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy ezen vendégkör számára is nagyon fontos a mozgás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a mozgásnak milyen prevenciós hatása van.”

5 napon át tehát Hévízen is változatos programokkal találkozhatnak a vendégek. Az ezeken való részvétel díjmentes, a Tófürdő területén lévő attrakciók a belépő megváltásával vehetők igénybe. Lesz többek között tókerülő nordic walking túra, vízitorna, gerinctorna és testösszetétel mérés, a kiemelt esemény pedig a Tóátúszás lesz szeptember 27-én pénteken 16 órától. Úszógumival tehetik meg a résztvevők a 100 méteres távot az „A” épülettől, vagyis a Szent András Kereszttől indulva az „I” épületig, az óratornyos nyári épületig.

Dr. Csiszár Béla- orvos tanácsadó, a program szervezője: „Mindenkit várunk. A megkötés csak a Tófürdőben való fürdőzésnek a kontraindikációja, ami ugye kizárhatja a résztvevőt. Úgyhogy mindenkit szeretettel várunk. Úgy gondoljuk, hogy a pálya, amit kijelöltünk, az a 100 méter nem megterhelő. Ennek a 100 méternek a megtételére egy órát adtunk meg, tehát úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon könnyedén teljesíthető, még egy kis pihenővel is meg lehet ezt tenni.”

A Tóátúszáson 2 díjat is át adnak majd. Tófürdő belépőt kap a távot leggyorsabban teljesítő induló, az összes regisztráló között pedig hévízi vendégéjszakát sorsolnak ki.

Az Európai Sporthét részletes programja és további információ az europaisporthet.hu oldalon érhető el, de a hévízi eseményről facebookon és a spaheviz.hu oldalon is tájékozódhatnak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!