HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 30 szeptember 2019 12:46

Népmeséink megőrzése a cél

Az általános iskolában is megünnepelték a Magyar Népmese Napját.

 

A Magyar Olvasótársaság kezdeményezésére 2005 óta szeptember 30-án, vagyis Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A kezdeményezés célja, hogy ilyenkor kiemelt figyelemmel forduljunk a magyar és más népek meséi felé. A hévízi általános iskolában is egy napon át minden a mesékről szólt. Az itt tanító pedagógusok is fontosnak érzik, hogy azok az örökérvényű tanítások, melyeket népmeséink őriznek, tovább hagyományozódjanak a most felnövekvő generációkra is és szívesen olvassák ezeket a történeteket.

Khern Kinga- szervező pedagógus: „Azért tartjuk fontosnak, hogy a gyerekek ne csak az iskolapadban ismerkedjenek az olvasmányokkal, hanem esetleg egy kicsit élvezetesebbé is tudjuk tenni ezáltal nekik a betűk világát. Mindenképp azt kívánom nekik ezen a délutánon, hogy sok-sok mesemondóval találkozzanak életük során, ez legyen akár az anyukájuk, apukájuk vagy a nagyszülő és ők is meseolvasókká és mesemondókká váljanak.”

Az alsó tagozatosoknak a programon felidézték, miért is ekkor tartjuk a népmese napját, játékos formában feladványokat oldottak meg, majd egy magyar népmesét is végig néztek közösen. Ezt követően pedig az udvaron váltóversenyek formájában bújhattak bele egy-egy mesehős bőrébe.

A Népmese Napján az iskola egy másik fontos kezdeményezése, az idei OVISULI program is útjára indult. A tavalyi év sikerén felbuzdulva ebben a tanévben is rendszeresen vendégül látják majd a nagycsoportos óvodásokat, hogy ismerkedjenek az iskola épületével, a diákokkal és a pedagógusokkal.

Tóth Zoltánné Dörnyei Éva- alsó tagozatos igazgatóhelyettes: „Úgy látjuk, hogy nagyon jól sikerült a tavalyi programunk. A szülők visszajelzését meghallgatva a gyerekek szívesen jöttek és várták a következő alkalmakat. Ezek a kisgyerekek, akik most jöttek az iskolába szeptembertől és részt vettek ebben a programban, nagyon bátrak voltak, szorongás nélkül kezdték meg a kis iskolai életüket és látszott rajtuk, hogy ismerős közegbe jönnek, semmiféle félelem nem volt bennük.” 

A jövőre iskolába érkező ovisok rendszeresen érkeznek majd a tanév során meglátogatni az iskolát, legközelebb a Mikulásprogramra várják őket. Az iskolavezetők célja az is, hogy a gyerekeken keresztül az iskolaválasztás előtt álló szülők is megismerhessék az intézményt.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!