HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 30 szeptember 2019 12:57

Tóátúszással zárták az Európai Sporthetet

Hévízen is különböző programok várták a vendégeket.

 

Az Európai Sporthét rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Hévízi Tófürdő is egy héten át programokkal várta a vendégeket. A sportesemény célja, hogy aktívabb életmódra ösztönözze az embereket. Ennek jegyében volt tókerülő nordic walking túra, vízitorna, gerinctorna és testösszetétel mérés, a záró program pedig a tóátúszás volt. Már jóval a rajt előtt kijelölt terület jelezte a víz felszínén a távot és buzdította az embereket annak leúszására.

Horváth-Czene Alexandra- a Tófürdő vezetője: „Tudtommal nem volt még ilyen rendezvény a tófürdőn. Ez inkább a vendégek szórakoztatására szolgál, hogy a gyógyvízben 100 métert úsznak. Nyilván vigyázunk az egészségükre és a biztonságukra a vendégeknek. Az első leggyorsabban távot leúszó 2 fő rézére egész napos tófürdő belépőt fog nyerni, a regisztráltak közül pedig kisorsolunk a jövő hét elején egy szállodai félpanziós tartózkodást.”

A regisztráció és a bemelegítés után aztán eldördült a rajtkürt, a 100 méteres távot úszógumival kellett megtenniük a résztvevőknek. A feladat teljesítésére egy órás időtartamot szabtak meg a szervezők, ám mindenki percek alatt beért a célba. Leggyorsabban Harsányi András teljesítette a távot, aki Budaörsről érkezett és rendszeresen látogatja a tófürdőt.

Harsányi András: „Havonta egyszer eljövünk kicsit pihenni szüleimmel. Én igazából sportolok, élsportoló vagyok és szerintem fontos, hogy itt tudjak regenerálódni, a víz gyógyító hatását is kihasználjam.”

A Hévízi Tófürdő hazánk egyik legnagyobb gyógyidegenforgalmi tevékenységet végző intézményeként idén csatlakozott először az Európai Sporthét rendezvényéhez és népszerűsítette egy héten át a különböző mozgásformákat.

Kertész Márta- gazdasági igazgató, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: „Örülünk neki, hogy megmutathatjuk magunkat ebből az alkalomból, hogy sporthetet szervezünk itt a tófürdőn. Hiszen számunkra ez egy lehetőség, hogy megismerjék a vendégeink azt, hogy mi nem csupán az elsődleges és legfontosabb feladatunkért, a gyógyításért vagyunk, hanem lehetőséget tudunk biztosítani olyan programokhoz is, ami sportot, rekreációt, regenerációt és különböző különleges élményeket jelent itt a tófürdőn.”

Mint az igazgatónő kiemelte, mai rohanó világunkban egyre fontosabbak az ehhez hasonló kezdeményezések, melyek felhívják mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb generáció figyelmét arra, hogy ne csak akkor foglalkozzunk egészségünkkel, mikor már panaszunk van, hanem legalább ennyire fontos a prevenció is. A megelőzés alapja pedig a rendszeres testmozgás.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!