HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 08 október 2019 14:21

Zenélő szavak

A Déryné Vándorszíntársulat adott verses, zenés műsort a Városi Könyvtárban.

 

Zenélő szavak: Ezzel a címmel mutatta be a Déryné Vándorszíntársulat, verses, zenés összeállítását, az országos könyvtári napok keretében a Városi Könyvtárban.  A zenés társulat jövő évben ünnepli fennállásnak 30. születésnapját, a kezdetekben diák színjátszó csoportként működött, ebből nőtte ki magát egy professzionális, alternatív színházzá. A 25 állandó taggal működő társulat, vándorszínház lévén országszerte mutat be előadásokat a nagyközönségnek. Hitvallásuk: a színházat oda kell vinni, ahol a közönség van.

Török Tamás- rendező, Déryné Vándorszíntársulat: "Ma már ez ábránd, hogy tömegek kövessék az előadásokat és a színészetek a játszóhelyekre, és ezért aztán az előadásainknak a zöme olyan helyszíneken kerül bemutatásra, ahol közönség van, most éppen itt a Hévízi Könyvtárban. Különféle alkalmakra készülünk, adott helyszínre szóló speciális összeállításokkal."

A hévízi előadáson Balázs Izolda és Savanyó Attila előadóművész, megzenésített versekkel várta a közönséget, Ujláb Gábor zongorakíséretével. A Zenélő szavak című produkciójukban a költők, írók gondolatait párosítják a zeneszerzőkkel, sanzonírókkal.

Savanyó Attila- a Déryné Vándorszíntársulat tagja: "A mai előadás versek és dalok egyvelege lesz, ez egy azért érdekes dolog, mert például József Attila, Kányádi Sándor és Szirmai Endre, hogyan jön össze, valamiféle modern korba született dalokkal. Tehát ötvöződik a század elejei hangulat a jelenlegi korral."

Balázs Izolda 25 éve tagja a társulatnak, a zene számára egy emelkedettebb lelki állapotot tükröz. Fontosnak tartja még, hogy ne csak nézzünk, hanem lássunk is, és ehhez nyújt segítséget a zene.

Balázs Izolda- a Déryné Vándorszíntársulat tagja:  "Nekem azt tanította a Török Tamás, aki a Déryné Vándorszíntársulatnak a vezetője és megalkotója, hogy akkor fakadunk dalra, amikor már szóban nem bírjuk elmondani az érzéseinket, a dal a zene az egy emelkedett lelkiállapotot tükröz és hogyha igény van arra, hogy az ember énekeljen és az ember nem bírja dal nélkül, akkor az nagyon jó, mert az azt jelenti, hogy az érzelmi intelligenciája fejlődik. "

A Déryné Vándorszíntársulat Zenélő szavak című verses, zenés összeállításának egy részletét, nézőink is megtekinthetik egy későbbi adásunkban.

 

 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!