HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 08 október 2019 14:51

Apáti Bence volt a polgári kör vendége

Aktuális kérdésekről és kultúráról szólt a hallgatóságnak.

 

A Városi Könyvtárban tartották meg a Hévízi Széchenyi István Polgári Kör Egyesület legutóbbi összejövetelét. Az előadás és a közös gondolkodás témája ezúttal "A nagyvilág és hazánk jövőjének fontos kérdései" voltak. A polgári kör elnöke elmondta: ennél a témánál nincs is fontosabb napjainkban.

Sebők András- a Széchenyi István Polgári Kör elnöke: „Úgy gondoltuk, hogy az Apáti Bence urat hívjuk meg a ma esti polgári rendezvényre, mert ő egy nagyon közkedvelt és híres balettművész is és mellette a keresztény-konzervatív gondolatait, amit láttunk egy kereskedelmi televízió műsorában, az mindenkit magával ragadt és úgy gondoltuk, hogy ossza meg velünk most személyesen is ezeket a gondolatokat.”

Apáti Bence szólt többek között arról, hogy milyen a művészvilágban jobboldali beállítottságúnak lenni úgy, hogy ő már gyermekkorától kezdve ezt a neveltetést kapta. Egyáltalán egy művész ember politizálhat e? Hangsúlyozta: külföldön ez kevésbé kérdés, ott szinte természetes kiállni egy párt mellett. Felhívta a figyelmet az önkormányzati választások fontosságára és a migráció problémájára is, mely évek óta állandó témának számít, nem csak hazánkban.

De a kultúra kérdését is fontosnak tartja napjainkban, kérdésünkre elmondta: nehéz a fiatalokat bevezetni a kultúra világába, legyen szó akár egy színházi előadásról, vagy a kultúra bármely szegletéről. Ha azonban sikerül, akár egy életre megragadhatja őket.

Apáti Bence- publicista, az Operettszínház balettigazgatója: „Ugyanez van a könyvekkel is, itt mögöttem vannak. Én pontosan tudom, hogy abban a világban, ahol nagyon gyorsan pörögnek a hírek a facebookon, az instagramon, milyen nehéz, amikor valaki leül és mondjuk hosszú órákon keresztül csak egy könyvet lapozgat. De szerintem a könyv az ugyan olyan, mint a színház vagy a balett világa, hogy be tudja szippantani az embert. És hogyha egyszer csak rákap az ízére, az onnantól kezdve a rabjává teszi jó értelemben véve és akkor onanntól kezdve megint csak könnyebb dolgunk van.”

Apáti Bence többször járt már Hévízen vendégként is, így szívesen tett eleget a meghívásnak, de az utóbbi időben egyébként is sokat van úton és tart előadásokat az ország különböző pontjain. Mindeközben publikál és televíziós munkáira is nagy figyelmet fordít.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!