HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 09 október 2019 10:39

Idősbarát település vagyunk

Hévíz Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2019 egyik díjazottja lett.

 

Október az idősek hónapja. Ennek apropóján adták át Zala megye idősbarát önkormányzata 2019 díjat Hévízen a Városháza Dísztermében. Az önkormányzatok a Megyei Idősügyi Tanács kiírása és a Zala Megyei Közgyűlés koordinációja mellett pályázhattak a díjra. Az idei évben a nagyobb települések, városok mellett a községek közül is akadtak olyanok, akik indultak az elismerő címért, összesen 8 pályázat érkezett. A 2007 óta működő elismerési forma fő célja, megtalálni azokat az önkormányzatokat, akik a kötelező feladataikon túl, az átlagosnál többet tesznek a szépkorúakért.

Pácsonyi Imre- elnök, Zala Megye Önkormányzat Idősügyi Tanács: "Az önkormányzatok azok, amelyek a legtöbbet tehetnek az idősekért, a szépkorúakért általában, hiszen kezükben vannak meg azok az erőforrások, az a kezdeményezési lehetőség, hogy csokorba fogják a civil szervezeteket, az egyházakat, a különféle klubokat, szakköröket, amelyekben idősek is részt vesznek és aktív szerepet vállalnak, nagyon fontos, hogy az idősek életminőségét javítsuk, hiszen nyugdíjas korban az ember sokszor érezheti azt, hogy már nem tud annyit tenni, nem tud annyira hasznos lenni, mint a korábbi aktív időszakában, de nagyon jól tudjuk, hogy ezzel az erőforrással élni kell egy településnek, hiszen az idős emberekben nagyon nagy kezdeményező készség, nagyon nagy áldozatvállalás van és nem utolsó sorban a tapasztalataikra is számíthat egy helyi közösség."

A megyéből két település, Hévíz városa és Páka községe érdemelte ki az elismerő díjat. Lukács Tibor, Páka település polgármestere az átadón beszédében hangsúlyozta, egy kis település életében is fontos aktív életet biztosítani az idősebb korosztálynak.

Hévíz polgármestere a díj átvételekor elmondta, köszönettel tartozunk az idősebb generációnak, akik a város alapjait már letették, a mi feladatunk erre tovább építkezni. Fontos az idősek otthonával és az egyházzal való együtt gondolkodás, a támogatás és az aktív élet biztosítása a szépkorúaknak.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: "A lényeg azt gondolom az, hogy ez az idősebb korosztály, ez megfelelően aktívan tudja tölteni az idejét, legyen az egy táncklub, legyen az egy szakkör, ezeknek a megteremtése, ezeknek a támogatása, hiszen ez a cél én azt gondolom, ez a legfőbb cél, hogy ez a korosztály aktív tudjon maradni és megkapja azokat a lehetőségeket, ahol ezt az aktivitást ki tudja fejteni és ez az amit láttam a megyei közgyűlésen, hogy Hévíz városa biztosít."

Pácsonyi Imre kiemelte még, az idei nyertes polgármesterek különleges szemlélettel fordulnak az idősekhez, mely minden önkormányzat számára példaértékű lehet.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!