HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 11 október 2019 12:54

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat és tűzifa-támogatás

Még be lehet nyújtani az igényléseket.

 

Hévíz Város Önkormányzata idén is csatlakozott a Bursa Hungarica állami felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez, melynek fő célja az esélyteremtés, a szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási részvételének támogatása. Azok a hévízi lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek a pályázatra, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozaton tanulnak, vagy utolsó éves középiskolásként, érettségi előtt állnak. Ezen kívül azok a felsőoktatási végzettséggel még nem rendelkező érettségizettek is pályázhatnak, akik a 2020/2021-es tanévben kezdik meg először felsőoktatási tanulmányaikat.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „Eddig 5000 forintot rakott az állami 5000 forinthoz az önkormányzat és most egy döntés alapján 10.000 forintot rakunk hozzá, tehát akik beadják ezt a pályázatot, amit most ezekben a hónapokban kell intézni és a hivatali kollégáknál mindenféle információt, sőt a honlapon is megkapnak. Így gyakorlatilag egy felsőoktatási intézményben tanuló hévízi diák 15.000 forint támogatást tud kapni havonta tíz hónapon keresztül. Úgyhogy én azt gondolom, érdemes benyújtani. Azért hoztuk ezt a döntést, mert tudjuk azt, hogy az albérleti díjak és egyebek is megnövekedtek és az önkormányzat büdzséje szerencsére megengedi azt, hogy ezt a réteget is támogassuk.”

A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben kell regisztrálni, a pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje november 5-e.

Az ösztöndíjpályázat mellett szociális célú tűzifa igényléséről is hirdetményt adott ki az önkormányzat. A támogatásra jogosultak körét az egy főre jutó havi nettó jövedelem alapján ítélik meg, ennek pontos részleteiről tájékozódhatnak az önkormányzat honlapján vagy képújságunkban.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „Gyakorlatilag az állam biztosít bizonyos mennyiségű tűzifát, ezt a hivatali kollégák felmérik, lehet rá jelentkezni természetesen. Minden évben, azt mondhatom, hogy sikeres és kimerítjük maximálisan a lehetőséget és mindenkit ki tudunk szolgálni. Öt köbméter felvágott tűzifáról van szó, de ha nagyobb az igény, többen jelentkeznek, az önkormányzat ezt is ki szokta egészíteni minden évben és a kiszállításban is adott esetben tudunk segíteni.”

Az igényléshez szükséges nyomtatvány letölthető az önkormányzat honlapjáról vagy személyesen is átvehető a hivatalban, benyújtásának határideje december 15-e.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!