HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 29 október 2019 14:29

Fiatal zalai tehetség alkotásait mutatták be

Közönségtalálkozó keretében a színészekkel is beszélgethettek a mozi vendégei.

 

Fiatal zalai filmes tehetség, Lendvai Kristóf  két alkotását mutatták be a hévízi Fontana Filmszínházban. A közönségtalálkozóval egybekötött programon a kisjátékfilm szereplőivel is beszélgethettek a moziba érkezők. A fiatal tehetség 5.-es korában csinálta meg az első játékfilmjét egy iskolai projekt kapcsán, onnantól kezdve már nem tudott leállni a filmgyártással.  A rengeteg tanulás és felkészülés meghozta a gyümölcsét. 2018-ban már profi színészek közreműködésével mutatták be a Majdnem Eltoltam című alkotását, egy évvel később már Félúton című kisjátékfilmjével jelentkezett az alkotó.

Lendvai Kristóf -  rendező: "Nyilván én is fejlődtem a két film elkészítése után, a Majdnem eltoltam az egy kicsit fiatalabb korosztálynak is szól, éppen ezért egy kicsit fekete-fehéreb, mert minél fiatalabb az ember annál inkább fekete-fehérnek látja a világot. A Félútonban már van sok árnyalat és az sok-sok olyan témát dolgoz fel így a felnőtté válás és az életünk kapcsán, amihez kell egy kis érettség, hogy megértse és jókat tudjon gondolkozni rajta az ember."

A hévízi közönségtalálkozón Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója is jelen volt. A színművészt a Félúton című alkotás szereplőjeként is láthatták a nézők. Elmondta, örömmel fogadta a felkérést, hiszen Kristóf előző filmje is a színház művészeinek közreműködésével valósult meg, látta, hogy a 17 éves rendező felkészült volt és tudta, hogy mit akart. Így a forgatások is profihoz méltóan zajlottak.

Besenczi Árpád- színművész, igazgató, Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg: "Engem egy napot érintett ez Nagykutas és Kiskutas közti útszakaszon, nagyon meleg volt arra emlékszem, de ami legjobban megragadt bennem, az a profizmus, az az odafigyelés, ahogy ott a színészekkel és a stáb tagokkal bántak, és, hogy pontosak voltak, precízek voltak és tudták, hogy mit akarnak, főleg a Kristóf, így nem volt olyan nehéz dolgunk, tehát hamar végeztünk a forgatással."

A rendező olyan témákat boncolgat a filmjei kapcsán, mely a fiatal korosztály problémáit érinti elsősorban.  A Majdnem eltoltam című alkotása a családi szeretet, értékvesztés témakörét feszegeti, míg a Félúton a felnőtté válást különböző élethelyzeteken keresztül. 

Czegő Teréz- színművész, Hevesi Sándor Színház: "Olyan döbbeneteses, hogy ilyen fiatalon, ilyen gondolatok foglalkoztatják, mert ebben a korban egészen más, jó, hát én is voltam 16-17 éves, nem is volt könnyű életem, de azért mégis, hogy ilyen mélyen belegondolni ezekbe a mindennapi problémákba, szóval ez nagyon furcsa az ő korában és nagyon tiszteletre méltó."

Czegő Teréz a Majdnem eltoltam premierjén döntött úgy, hogy Kristóf következő filmjének szereplője szeretne lenni. Így a Félútonban már egy életunt kocsmárosné szerepét tölthette be a színésznő. Hangsúlyozta, az alkotó 3. filmjében is szívesen a kamerák elé állna. De erre már nem is kell sokáig várni, Kristóf elárulta, jelenleg a gyászfeldolgozással foglalkozik és ebből kezdett el írni egy történetet, mely már nagyjátékfilm lesz.

A Majdnem eltoltam című alkotás több különdíjat is bezsebelt már. Mint a rendező elmondta a Félútónt is több filmszemlére benevezte, bízik benne, hogy ez is hasonló sikereket ér el.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!