HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 01 november 2019 12:23

Ismét segítettünk!

Hévízi kávézó is csatlakozott a kampányhoz esélyt adva Levi gyógyulásának.

 

Zente után újra segítettünk, Levinek is összegyűlt a gyógykezelés összege! Aki még nem ismerné a történetet, Hosszú Levente 2017 decemberében született, egy éves korában gerincvelő eredetű izomsorvadást diagnosztizáltak nála. Ez a betegség azonban idővel a mozgásszabadság teljes elvesztését jelentheti számára. A tudomány jelenlegi állása szerint azonban létezik egy génterápia az Egyesült Államokban, amit SMA beteg gyerekek kaphatnak két éves koruk előtt. Ez a készítmény a világ egyik legdrágább gyógyszere, 700 millió forintba kerül.

A kisfiú édesanyja Facebook-oldalán megerősítette, hogy október 31-én összegyűlt a pénz a kezelésre. Levente gyógyulásáért az egész ország összefogott, többek között süteményvásárokat- és jótékonysági futóversenyeket is tartottak. A „Hívd meg Levit egy kávéra!” elnevezésű figyelemfelkeltő kampányhoz is rengetegen csatlakoztak, több mint 500 helyszínen helyeztek el perselyt ezzel a felirattal. Természetesen Hévíz is köztük volt, a Puszedli Kávézó két hete csatlakozott a kezdeményezéshez, az üzlet tulajdonosa elmondta: városunk lakossága is rendkívül adakozó volt.

Bognár Balázs- üzlettulajdonos, Puszedli Kávézó, Hévíz: „Nagyon meglepő a turisták is rengeteget segítenek, rengeteg törzsvendégünk van, környékbeli boltosok, butikosok, üzlettulajdonosok, itt dolgozók, mindenki a lehetőségei szerint mindig mérten és rengetegen már ugye el se fogadják a visszajárót, mindenki a pultra kihelyezett kis perselybe belerakja a kis visszajáróját lehetőségei szerint, nem a mennyiség itt a fontos, hanem a szándék”

Forgatásunk ideje alatt gyűlt össze Levente kezelésére az összeg, így a "Hívd meg Levit egy kávéra" kampányt is lezárták. Mint a facebook-közleményben olvasható, a perselyeket bevonják az üzlet tulajdonosok, az összegyűjtött adományokat át utalják és Levi további rehabilitációjára fordítják. A már megszervezett rendezvények esetében, a szervezők eldönthetik, hogyan folytatják. Lemondják azokat, vagy továbbra is megtartják Levi lépteiért.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!