HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 18 november 2019 10:15

Közös örömzenélés zárta az Illyés-napokat

Vendégkórus is színesítette a műsort.

 

Az Illyés-napok programsorozatát az általános iskola hagyományaihoz híven ezúttal is zenei est zárta, mely egyben a rendezvényhez kapcsolódó zenei megmérettetések összegzése, gálaműsora is volt. A házi verseny keretein belül az Illyés napokon ezúttal is a művészeti intézményegység tanulói mérhették össze tudásukat.

Varga Endre- a művészeti intézményegység vezetője: „Kérjük is a növendékeinket, hogy mindenki, amit elért szeptembertől idáig, mutassa meg, függetlenül attól, ki milyen szinten van. Ez egy motiváció nekik arra, hogy gyakoroljanak, készüljenek, egymást meghallgassák. A szülők is meghallgatták a gyerekeket, ez is nagy élmény volt azt hiszem mindenkinek. Nagyon színvonalasra sikerült, azt hiszem évről évre komolyabban és komolyabban veszik a gyerekek ezt a kis házi versenyt és nagyon örülnek mindig a kis ajándékoknak és a diplomának, értékeléseknek.”

Minden növendék oklevelet vehetett át a zenei versenyeken elért eredménye alapján, bronz, ezüst és arany minősítéseket osztottak ki a pedagógusok, a legügyesebbek pedig nívó díjat kaptak. A zenei esten az ő produkcióikból hallhattunk válogatást, de az iskola kórus is hozott dalokat.

Az előadás különlegessége volt, hogy a Zuglói Jókai Mór Általános Iskola kórusa is vendégszerepelt, Pál Zsolt vezetésével, aki annak idején a hévízi általános iskola falai között tanult és itt indult el a zenélés útján. Ő ma ebben a budapesti iskolában tevékenykedik magyar-ének szakos tanárként.

Pál Zsolt- magyar-ének szakos pedagógus: „Ők egy komplex művészeti műhely, irodalmat és zenét próbálunk ötvözni, színjátszósok és énekkarosok tulajdonképpen, akik ezt a tevékenységet lefedik. Most újra építkezünk, mert ez az ötéves munkafolyamat, ami eddig volt, az a tavalyi évben megszakadt, ugyanis a nagyja elballagott ennek a csapatnak. Most huszonöten vagyunk körülbelül, de rajta vagyunk, hogy megint felfejlesszük magunkat.”  

Pál Zsolt hozzá tette: nagy öröm számára, hogy mindazt a tudást ma ő is átadhatja a fiataloknak, melynek az alapjait a hévízi iskolában annak idején megkapta. Azért pedig különösen hálás, hogy ez alkalommal meg is mutathatta volt tanárainak és a szüleinek azt a csapatot, akikkel együtt dolgozik.

A zenei estet teljes egészében is megtekinthetik nézőink magazinműsorunkban.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!