HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 18 november 2019 14:30

Létay Dóra és Éliás Gyula: Dalok a szerelemről

A művészpár előadása zárta a bérletsorozatot.

 

Lezárult az Egy este kedvenceinkkel elnevezésű bérletsorozat Hévízen. Az idei évben is változatos zenei kalandozásokat tehettek azok, akik a fesztiválszezon után csendesebb, elmélyültebb szórakozásra vágytak. Utolsó alkalommal Létay Dóra és Éliás Gyula „Dalok a szerelemről” című műsorát tekinthettük meg a Városháza Dísztermében. A két művész színpadi jelenlétéről egyértelműen az összhang sugárzott: ők ugyanis nem csak közös estjeik alkalmával a színpadon, hanem az életben is egy párt alkotnak. Ez a produkció elmondásuk szerint egy hirtelen ötlet által született meg, azóta pedig szívügyükként kezelik.

Létay Dóra: „Égy szállodai szobában éjszaka Gyuszi elkezdett gitározni, nekem pedig eszembe jutott egy vers arról a dallamról és elkezdtem ráénekelgetni erre a zenére Szabó Lőrinc: Szeretlek című versét.

Éliás Gyula: „A helyzet pikantériája az, hogy ez itt született Hévízen két évvel ezelőtt egy négycsillagos hotelben, ahol komoly inspirációkat kaptunk. Csak azért hoztam el a gitárt, hogy saját magunk szórakoztatására gitározom itt a Dórinak, ez is meghódítva a szívét még jobban.”

Az első dalt aztán sorban követte a többi, mely mind azt hangsúlyozza: a költészet és a zene nyelvén mennyivel szebben ki tudjuk fejezni érzéseinket, mintha csupán szólnánk a másikhoz. A műsorban saját szerzemények is helyet kaptak.

Létay Dóra: „Itt egy zenész-énekes meg itt egy színésznő, akkor evidens volt, adta magát, hogy csináljunk ebből egy estet és beszéljünk a nézőknek arról, hogy mi hogy éljük meg a szerelmet. És hát ebben vannak mélységek, magasságok, van benne humor, mert én például Juhász Gyula Szerelem című versét megírta chat-nyelven, tehát ahogy a mai fiatalok hogy vallanának szerelmet egymásnak. Tehát ez nem a „nem tudom mi ez, de jó nagyon, elrévedezni némely szavadon”, hanem ez úgy hangzana ma, hogy: „gőzöm sincs bakker, wtf, de lol, eléggé bejön, amit csipogol.” Ezt is előadjuk együtt.”

A pár kiemelte: küldetésüknek tartják a fiatalabb korosztályt is megszólítani, ezt az energikusabb és a humoros hangulatú részek segítik elő a produkció során. Éliás Gyula egyébként hangszálműtétje miatti több hónapos pihenője után nálunk lépett először színpadra, így különösen várta az estét. Az év vége is mozgalmasan telik majd számukra, külön-külön és együtt is sokat láthatja őket a közönség. 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!