HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 20 november 2019 13:35

Alsós nyílt órák az általános iskolában

A szülőket és az óvodapedagógusokat is várták a programra.

 

Nyílt órákat tartanak a hévízi általános iskolában, a héten az alsó tagozatos növendékek szülei látogathatják meg az órákat. Évek óta hagyomány már az intézmény életében, hogy bepillantást nyújtanak a gyermekek iskolában töltött mindennapjaiba. Természetesen az első osztályosok a legizgatottabbak ilyenkor, mondókákon, verseken keresztül vezetik be a szülőket a magyarórák rejtelmeibe, míg a matematikaórán a számok ismeretét is játékos formában mutatják be a jelenlévő családtagjaiknak.  A pedagógusok igyekeznek olyan feladatokat összeállítani, melyből a szülők láthatják, gyermekük hogyan tevékenykedik a tanórákon.  A tapasztalat szerint ezeken az alkalmakon mindenki egy kicsit másképp, mint az megszokott a hétköznapokban.

Tóth Zoltánné Dörnyei Éva- alsó tagozatos igazgatóhelyettes: "Teljesen másképp viselkednek, van, aki általában aktív, sokat jelentkezik, ezeken az órákon elül, megilletődött, hogy itt van az anya és az apa, van, aki pedig sokkal jobban teljesít, mint általában, tehát én azt gondolom, hogy azért egy teljes képet a mindennapokról nem ad, mert egy kicsit más ez a nap."

Az első osztályosok nyílt óráin a szülőkön kívül az óvodapedagógusokra is gondolnak az új osztályfőnökök. Ilyenkor ők is bepillanthatnak egykori "kis ovisaik" hétköznapjaiba, hogy hogyan teljesítenek most kisiskolásként.

Dencs Bernadett- óvodapedagógus, Hévíz: "Úgy tudunk mi is hatékonyan dolgozni, hogy ha visszajelzést kapunk a gyermekeinkről, akik eljöttek ide az iskolába és ezért tartjuk nagyon fontosnak, nagyon örülünk, neki, hogy minden évben meghívnak bennünket, ez segíti egyrészt a mi további munkánkat is meg hát jó a gyerekeket újra látni, ez a legnagyobb előnye egyébként."

A héten az alsó tagozatos nyílt órákra várják a szülőket, a 4. évfolyam és a felső tagozatos diákok mindennapjaiba tavasszal nyújt betekintést az intézmény.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!