HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 06 december 2019 10:57

A láthatatlan gyilkos

A szén-monoxid- és a füstérzékelő életeket menthet.

 

A fűtési szezonban megszaporodik a különböző fűtés közben keletkező gázok okozta problémák száma- tájékoztat a katasztrófavédelem. A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan, íztelen gáz, ami mérgező, és az emberek gyakran összekeverik más betegségek tüneteivel a halálos veszélyt. Ilyen tünetek a hasfájás, fejfájás és a szédülés.

Kalamár Norbert – szóvivő, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: „A szén-monoxid készülékek elhelyezése a lakásban sokszor megelőzi a tragédiákat, hiszen amennyiben érzékeli, hogy a szén-monoxid növekszik az adott légtérben, azon nyomban jelez. Nagyon fontos odafigyelni ezeknél a készülékeknél, hogy ezeknek is van egy szavatossági idejük és a gyártók által iránymutató felhasználást tartsuk be. Továbbá ha merül az elem, azt minden esetben cseréljük ki, mert gyakran akkor is bejeleznek a készülékek, ha nem megfelelő az elem energiatartalma”

A szóvivő hozzátette, fontosak a lakásokban elhelyezett füstérzékelők is. Ezek a műszerek hangos jelzéssel tájékoztatják a bentlakókat akkor is, ha alszanak, vagy nincs otthon senki.  A füstérzékelők esetében is oda kell figyelni az elemekre és a szavatossági időre. A szakértő javaslata szerint olyan helyeken érdemes elhelyezni az érzékelőket, ahol nagyobb légterek vannak, de ne helyezzük őket túl közel a kályhához, vagy kandallóhoz.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!