HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 06 január 2020 15:20

Sakkozással köszöntötték az újévet

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg az Újévi Sakkversenyt Hévízen.

 

Huszonkettedik alkalommal rendezte meg a Hévízi Sportkör Sakk Szakosztálya az Újévi Sakkversenyt az önkormányzat tanácstermében. A megmérettetésen résztvevők közül a legtöbben régi ismerősként köszöntötték egymást, sokan visszatérő vendégei a hiánypótló sakkversenynek. A több mint ötven versenyző úgynevezett rapid meccseken mérte össze tudását kétszer tizenöt percben. A versenyen 2000 értékszám alatti játékosok vehettek részt, korosztályi megkötés nélkül.

Bézsenyi Ferenc- a verseny szervezője, Hévíz SK Sakk Szakosztály: ”Vannak a fiatalok között is, akik megszerették és rabjai lettek a sakknak. Van, egész fiatal, - a mostani nevezést, ahogy néztem – nyolc éves a legfiatalabb versenyzőnk és vannak a 8, 10, 12, 14, 18 éves korig az ifjúsági, serdülő kategória. Utána van a középkorosztály. Én nagyon szeretném, és azt szorgalmazom már évek óta, hogy az idősebb generáció is részt vegyen, ezért külön díjakat is adunk a hatvan feletti versenyzőknek.

Az eseményre a megye és az ország különböző pontjairól érkeztek versenyzők, így az egyik pesti egyetem sakk klubjának tagjai is asztal mögé ültek.

Hosszú Kristóf: „Szakkollégista vagyok Budapesten az ELTE-nek az egyik szakkollégiumában. Az ottani sakk szakklubot vezetem. Szeretek foglalkozni vele, mert egyrészt időtöltésnek is nagyon jó, kikapcsolódásnak is, másrészt meg jó átadni valamilyen tudást, hiszen tanár szakos vagyok”

A versenyre érkezők barátságos hangulatban mérhetik össze elméiket immár huszonkét éve a fürdővárosban újévkor. Ez számukra nem csak egy kellemes kihívás, hanem remek lehetőség arra is, hogy évről-évre találkozzanak a sakknak hódoló környékbeliekkel.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!