HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 14 január 2020 13:03

Bővült a szakmai kiadványok sora

A hévízi kórház munkatársai gerinctorna DVD-je a legújabb alkotás.

 

Bővült a hévízi kórház munkatársai által készített szakmai kiadványok sora. Varga Terézia és Pap Viola, 2012-ben megírt Gerincvédelem a mindennapokban című könyve a sikere kapcsán már 3. kiadásban, kibővített formában jelent meg a gerincproblémával küzdő betegeknek. Népszerűségének köszönhetően a benne lévő tornagyakorlatokat DVD- és pendrive formában is kiadatták a szerzők.

Varga Terézia- gyógytornász, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: „A két-három hetes kúra alatt itt tartózkodó betegek, akik részt vesznek körülbelül 10 gyógytornán, lehetőséget kapnak arra, hogy betanulják azt a gyakorlatsort, amit majd otthon is csinálni kell és ehhez egy nagyon nagy segítség a DVD anyaga, hiszen a DVD-n kétféle tornaprogram is található, egyiket Viola, másikat én diktálom, gyógytornász kolléganők végzik a gyakorlatokat, tehát szakszerű a kivitelezés. Mindenképpen nagy segítség lehet egy otthoni tornához, azoknak javasoljuk elsősorban, akik itt részt vettek már gyógytornakezelésen is.”

A DVD anyagában nagy hangsúlyt fektettek az alkotók a nyújtó, tartáskorrekciós és az izomerősítő gyakorlatokra. Nagyon fontos volt még a helyes testtartás kialakítása és a mélyizmok erősítése. A tornagyakorlatokban instabil eszközök segítségével is bemutatták a feladatokat, ezáltal egyszerre több izomcsoportot is erősíthet a páciens. A gyakorlatok során az izomegyensúly és a koordináció-fejlesztés is szempont volt. A mindennapi életben a rendszeres torna mellett, figyeljünk oda gerincünk védelmére is.

Pap Viola- gyógytornász, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: „A tartáskorrekció az egyértelműen arról szól, hogy a gerincvédelemről, hogy megtanuljuk minden testhelyzetben a gerincünket védeni, azáltal, hogy helyesen tartjuk magunkat, legyen ez akár álló, akár ülő helyzet, vagy éppen a hétköznapi mozdulatok, a mindennapi mozgások helyzete. Főleg a nagyobb fizikai terhelést igénylő mozdulatoknál kell odafigyelnünk arra, hogy megfelelő helyzetben, gerinckímélően történjen. Például a helyes előrehajlás, vagy a helyes emelési technikák, a helyes fordulási technikák.”

A DVD a hévízi kórház vezetőségének gondozásában és finanszírozásával jött létre, megvásárolható az intézmény patikájában és a diszpécser irodában.  

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!