HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 15 január 2020 15:16

Európa legjobb úti célja lehet Hévíz

A közönségszavazás már elindult!

 

 

Sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogy Hévíz városa is versenybe száll Európa legkedveltebb úticélja cím elnyeréséért. A European Best Destination versenyt 2009 óta minden évben megszervezik, a szakmai bizottság ezúttal Hévízt is felvette a TOP20-as listára, olyan nagyvárosok mellett, mint Róma, Amszterdam, Athén vagy Prága. A díj igazgatója szerint Hévíz az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, az ide érkező vendégek pedig legalább akkora élményben részesülhetnek itt, mint bármely nagyvárosban. Papp Gábor polgármester kiemelte: már a versenyen való indulás lehetősége is megtisztelő.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „Ez motivál is bennünket természetesen, hogy az a fajta elképzelés, amit elkezdtünk, az a fajta vízió, amit elkezdtünk építeni néhány évvel ezelőtt, mennyire fontos. Az, hogy a turizmusból befolyt összegeket visszaforgatjuk a városba. Ez az itt élőknek is jó, a komfortzónájukat tágítja és az ide érkező vendégek is látják azt, hogy az általuk elköltött pénz, legyen az idegenforgalmi adó, szálláshelyi díj, vagy étteremben elköltött pénz, azt visszaforgatjuk. Amikor ő újból ellátogat hozzánk, akkor egy újabb attrakciót kap. Újabb sétáló utcát, egy újabb teret, újabb szobrot, vagy bármi mást.”   

2019-ben Budapest lett a legjobb európai úti cél, így Hévíz idei indulásával Magyarország akár duplázhat is. A verseny közönségszavazás által zajlik, fő célja az európai turizmus népszerűsítése, így egy nagyszabású kampánysorozat is kapcsolódik minden évben a megmérettetéshez. Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója elmondta: fő cél a dobogós hely, hiszen a komoly vetélytársakkal állunk szemben. A jelölés pedig már önmagában hatalmas marketing-jelentőséggel bír.

Fejes Edina- ügyvezető igazgató, Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.: „Tulajdonképpen az európai úti célok Oscarja ez a European best destination. Ami azt jelenti, hogy egész évben azokról a városokról, akik ennek a versenynek a részesei, több mint 300 turisztikai portálon folyamatos információt fogunk olvasni, illetve Európa minden országában és minden részében az Európai Unió mint lehetséges fantasztikus helyszín ajánlja ezeket a városokat és köztük Hévíz városát is.”

A közönségszavazás január 15-én indul és 3 héten át tart. Ez idő alatt mind Hévízt, mind pedig Magyarországot kedvelő hazai és külföldi turistákat arra buzdítanak: szavazzon Hévízre. Voksunkat leadhatjuk a www.heviz.hu oldalról átlinkelve a verseny honlapjára. Szavazni egy IP címről 7 naponta tudunk. A szavazók között pedig hévízi wellness hétvégét sorsolnak ki a verseny lezárta után.

Utoljára frissítve: csütörtök, 16 január 2020 10:57

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!