HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 05 február 2020 12:55

Farsangra készülve

A jelmezek körében örök sláger a filmes karakter.

 

A farsangi időszak kellős közepén a jelmezkölcsönzők is megtelnek ötletes, szórakoztató maskarákkal. Január 6-án, vízkeresztkor vette kezdetét a mozgó dátumú ünnep, amely nagyböjt kezdetéig, idén február 26-ig tart. Hagyományosan ezt az időszakot a bálok, mulatságok, maszkos-jelmezes felvonulások jellemzik. Városunkban is számos program kapcsolható ehhez az ünnepkörhöz, így a hévízi 5let jelmezkölcsönzőben is felkészülten várják a szórakozni vágyókat. Kicsik-nagyok egyaránt személyre szabottan kiválaszthatják a számukra tökéletes maskarát, természetesen a szalon segítségével. Boda Ábel nagy rajongója a jelmezeknek, a népszerű filmes karakterek helyett őt inkább a korabeli kosztümök és az egyenruhák érdekelték már kiskora óta. Ha teheti, minden évben jelmezbe bújik ebben az időszakban.

Boda Ábel: „Minden magyar hagyomány, minden népszokásnak a megőrzése az nagyon fontos egy nemzet életében, mert egy nemzetnek ettől van múltja, ettől van jövője, ezeket őrizzük és tovább adjuk a fiatalabb generációk számára.”

A hévízi jelmezkölcsönzőben több száz ruha várja a beöltözőket, az óvódás gyermekektől a nyugdíjas korú vásárlókig mindenki megtalálhatja a számára kedvencnek ítélt kosztümöt. Az örök sláger természetesen a különböző filmes karakterek köre. Mint az üzlet tulajdonosától megtudtuk, az idei évben a fiúk körében a katona- és a rendőrjelmezek hódítanak, a kislányoknál a nagysikerű Jégvarázs karakter, Elza a legnépszerűbb.  A felnőttek előszeretettel választják a korhű ruhákat.

Fullérné Simon Erika- üzlettulajdonos, 5let- Ruhaszalon és jelmezkölcsönző: „Szeretik a retró pöttyös ruhákat a hölgyek és ehhez is megtaláljuk a férfiaknak valót is, aztán a gengszter korszakból való csíkos öltöny, csíkos mellény, hozzá a kalap, esetleg sétapálca, csokornyakkendő, hosszúnyakkendő, attól függ ki mit szeret, hózentróger, általában ezeket a fiúk szeretik, mert nem kell nagyon elrugaszkodnia a ruhatártól, de azért mégis jelmezben vannak.”

Az üzletben a jelmezeken kívül, a kiegészítők is szép számmal megtalálhatóak, a bohókás álarcoktól kezdve, a szivárvány minden színében pompázó parókákig. De a legyezők, kalapok és a különböző harci eszközök közül is válogathatnak az ünnepre készülők.

A hévízi óvodások farsangi mulatságát már megtartották, a héten az általános iskolások bújnak jelmezbe. Ehhez az ünnepkörhöz köthető a Hévízi Farsangi Forgatag, melyre február 15-én várják az érdeklődőket a Deák térre. Városunkban a néphagyományokat felidézve maskarás felvonulással és kiszebáb-égetéssel is készülnek a szervezők, így nem késő még beszerezni az üzletekben a mókás álarcokat, jelmezeket.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!