HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 06 február 2020 12:36

A betegségre is küldetésként tekinteni

Bíró László tábori püspök Hévízen tölti rehabilitációs időszakát.

 

Bíró László tábori püspök a Honvédkórház hévízi intézményében tölti rehabilitációs időszakát tavaly ősz óta. Itt tartózkodása alatt nem csak a testi, hanem a lelki megerősödésre is koncentrál, melyben másokat is segít: minden nap szentmisét tart az intézmény konferenciatermében. Kezdetben még csak 10-en, 15-en vettek részt a találkozókon, mára azonban sokan érkeznek a város lakói közül is. Így egy olyan közösség alakult itt ki az elmúlt hónapokban, melyben rengeteg szép emlék is született.

Bíró László- tábori püspök: „Többször volt olyan találkozásom, akik egyszer sem voltak még életükben szentmisén, de elbátorodott. Megígérte, hogy „püspök Úr, egyszer mielőtt haza megyek, el fogok jönni”. És el is jött. Sosem felejtem el azt az embert, aki mise után leült az asztalhoz, két kezébe hajtotta a fejét és magában üldögélt. Oda mentem hozzá a mise után és azt mondta: „nagyon elgondolkoztatott ez a mise, meg amit mondott.”

Bíró László atya a cukorbetegség szövődménye miatt vált mozgáskorlátozottá, több műtéten is át esett már, de ma is még hosszú kezelési folyamat vár rá, mire maradéktalanul lábra tud állni. Mint elmondta, nagyon fontos minden betegséggel élő embernél a lelki háttér, mely a megváltozott élethelyzetben még inkább erősítésre szorul.

Bíró László- tábori püspök: „A betegség egy nagy útra kelés. Az ember olyan tájakat lát meg, amelyeket azelőtt sosem vett észre. És ez nagyon-nagyon igaz. Egy betegségben nem csak negatívum van, hanem rengeteg ajándék is. Egyáltalán az, hogy az ember tud még mosolyogni, az ajándék. És ezt a Jó Isten adja. Nyilván nagyon sok imádság és aggódás van mögöttem, sok-sok ember ugye ismer és számon tart. Az imádságok tartják a lelket az emberben.”

A püspök atya a betegségét és a rehabilitációs időszakot is küldetésként éli meg, itt tartózkodása alatt minden nap 15 óra 30 perctől szentmisét celebrál a Honvédkórház Ady utcai épületében. Nem csak a kórházban gyógyuló betegtársakat, de kívülről is bárkit szeretettel várnak a közösségbe, ahol legfőbb erény a szolidaritás.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!