HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 06 február 2020 13:11

Csekély az influenzás megbetegedések száma

Nem érte el Hévízt a járvány, de nem árt az odafigyelés.

 

Az év első hónapjának végén az influenzafertőzések száma országosan átlépte a járványküszöböt, azonban Hévízen eddig kevesen keresték fel háziorvosukat a betegségre jellemző tünetekkel. Dr. Hegedűs Mihály arról tájékoztatott, hogy eddig csupán néhány egyetemista korú fiatal kereste fel. Kiemelte, a fertőzések száma mindig függ az átoltottságtól, de figyelni kell az alapvető higiéniai szabályok betartására is.

Dr. Hegedűs Mihály - háziorvos: „A védőoltás az a tökéletes, de kerülni kell az influenzás betegekkel a közvetlen érintkezést, a testközeli beszélgetést, köhögést, tüsszentést. Az influenza esetében két-három nap is eltelik a fertőzés megkezdésétől a tünetek kialakulásáig és a betegség ebben az időszakban is fertőz”

A vírusok gyors terjedésében nagy szerepet játszanak az iskolák és óvodák, hiszen a gyermekek elkapják egymástól és hazaviszik magukkal a betegséget.

Dr. Kovács Judit – házi gyermekorvos: „Magas láz esetén semmiképp ne menjen iskolába. Egy-két napos magas láz esetén nem kell feltétlenül a rendelőbe szaladni, de hogy ha más tünete van, nagyon köhög, nehezen veszi a levegőt, rosszul alszik éjszaka, ne adj, Isten a füle fáj, akkor mindenképpen fel kell keresni a rendelőt”

A doktornő felhívta a figyelmet arra, ha köhögni, vagy tüsszenteni kell, akkor mindenki használjon zsebkendőt, illetve javasolta a kézfertőtlenítő használatát is. A fertőzés elkerülése végett javasolt még a gyakori késmosás szappannal és meleg vízzel, továbbá az esetlegesen szennyezett tárgyak tisztítása is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!