HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 10 február 2020 12:51

Idén is farsangoltak az alsósok

A kreatív jelmezekből nem volt hiány az általános iskolában.

 

Megtartották az alsó tagozatosok farsangi mulatságát a hévízi általános iskolában. Az intézményben évtizedek óta hagyományszerűen a második évfolyamos diákok és pedagógusaik rendezik az ünnepet. Az egyik legnagyobb létszámmal rendelkező évfolyamnál fő szempont volt a program összeállításában, hogy minden tanuló szerepeljen. Így egy vidám táncos műsorral és kikiáltásokkal köszöntötték a tavaszt a kis másodikosok.

Simonné Gál Gyöngyi-szervező pedagógus, Illyés Gyula Általános Iskola: "Reméljük, hogy nagyon jó közösség építő, maga a próba, maga az egész hagyomány, maga az egész alsós farsang, hiszen itt az egész alsós közösség együtt van, tanítónénikkel, gyerekekkel együtt, a zsűri tagjai közé olyanokat hívunk meg , akik szintén közel állnak a gyerekekhez, így a hitoktató, az igazgató néni, a szülői munkaközösség vezetője, tehát próbálunk minél vidámabban , minél szeretett teljesebre varázsolni ezt a délutánt."

Természetesen a kreatív, ötletes jelmezekből nem volt hiány idén sem, a gyerekek is örömmel meséltek róla, hogy miért éppen ezt a kosztümöt választották a farsangra.

Ezen kívül a maskarák elkészítésének rejtelmeiről is szívesen beszéltek a kicsik. 

A fő attrakció az osztályok maskarás felvonulása volt.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, a legkreatívabb kosztümöket ajándékutalvánnyal, illetve könyvvel is jutalmazták.

Mörkné Győrvári Henriette- a Szülői Munkaközösség vezetője: "Szeretnénk azt amit házilag készítenek, az a legfontosabb, hogy ne kölcsönzői jelmez legyen, hanem ötletes, kreatív legyen, a gyerek nagyon jól tudjon benne mozogni, meg jól érezze benne magát."

A felvonulást követően az egész alsó tagozat közös táncba kezdett, míg az eredményhirdetésre vártak. Akinek nem sikerült a legötletesebb jelmezért járó ajándékot megkapnia, annak se kellett elkeserednie. A szülők által felajánlott tombola nyereményekkel is gazdagodhattak az alsósok a délután folyamán.

Utoljára frissítve: hétfő, 10 február 2020 13:08

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!