HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 11 február 2020 10:41

Hagyományos fogások farsangba öltöztetve

Borvacsorát szervezett a hévízi Magyar Csárda, ahol a 13 séf készített hagyományos farsangi ételeket, egy kis csavarral.

 

Különleges borvacsorát szervezett a hévízi Magyar Csárda, ahol a 13 séf készült különleges fogásokkal a vendégek számára. Az est témája a farsang volt, így a szakácsok hagyományos farsangi ételeket gondoltak újra. Az eseménnyel kapcsolatban  Farkas Kornél elmondta,  első alkalommal főztek a hévízi konyhafőnökök külsős helyszínen.

Farkas Kornél - üzletvezető, Magyar Csárda: "A farsangi hagyományokhoz kapcsolódva jött az ötlet, hogy szeretnénk egy ilyen borvacsorával kedveskedni a vendégeinknek. Személyes ismeretség révén a 13 séfet kértük fel arra, hogy az ételeket ők készítsék el most. Az első telefonos megbeszélés után pontot tettünk a végére és nagy öröm számunkra, hogy ezt ők elvállalták"

A 13 séf együttműködése helyi kezdeményezés, amit Farkas Bálint, a szakácsok vezetője keltett életre. A  környékbeli szállodák séfjeiből álló összefogás lényege, hogy tudásukat, tapasztalataikat megosztva közös örömfőzéseken erősítsék tovább a szakmai kapcsolatot. A farsang alkalmával pedig igazán különleges menüsorral készült a szakácsokból álló különleges csapat.

Farkas Bálint - konhyfőnök-helyettes, Kolping Hotel: "A fánk mindenképpen nagy szerepet kap, a disznótoros is hagyomány ilyenkor, illetve a jelmez... megpróbáltunk az ételekbe olyan csavart belevinni, ami kicsit a farsangi hangulatot idézi. A fánk, majdhogynem megjelenik minden fogásban, mi a kollégánkkal, Bán Lajossal a disznótorost egy kicsit más jelmezbe öltöztettük, a kocsonya, a kolbász máshogy jelenik meg, a véres hurka más köntöst kap"

Az est folyamán a disznótoros és a fánk mellett többek közt csöröge libamájat almazselével, tokhalkocsonyát házi langallóval, babos kerekrépalevest füstölt hússal szolgáltak fel. A finom fogások mellé Pampetrics Milán sommelier ajánlott különleges borokat.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!