HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 14 február 2020 11:39

Újabb rekord a hévízi vendégforgalomban

A város 2020-as költségvetése is minden eddiginél magasabb.

 

Hévíz 2019-es turisztikai eredményeiről és a város 2020-as költségvetéséről tartottak sajtótájékoztatót a Városházán. Papp Gábor polgármester elmondta: az idei évben 6 milliárd 221 millió forintos főösszeggel dolgoznak, mely rekordnak számít. Ennek több mint a felét intézményi és városi fejlesztésekre fordítják.

Papp Gábor-polgármester, Hévíz: „Ebben az évben és a jövő év közepéig nagyon sokat fogunk végrehajtani. Itt ismét felsorolhatjuk az autóbusz-pályaudvar megújulását, a régi helyszínen az új belvárosi tér építését, a sportcsarnok építését, a piac és a Schulhof sétány építését és most a Festetics sétány éppen már a vége felé tart.”

Emellett számos kisebb beruházást is terveznek: többek között elkészül a kamerarendszer 4. üteme, megújul az iskolaudvar sportpályája, több játszóteret is felújítanak és bővül a napelempark. Ezen kívül kerékpárutak kiépítése és a teljes parkolási rendszer modernizációja is várható.

Hévíz 2019-ben a vendégforgalom tekintetében is rekordot döntött. A tavalyi évben 1 millió 233 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban, ami 0,8%-os növekedést jelent 2018-hoz képest. Ez a növekedés egyenletesen oszlott meg a kereskedelmi és a magánszálláshelyek között, utóbbi mostanra már a vendégéjszakák 12%-át adja. Elhangzott: nagy előrelépés, hogy több mint 5,5 %-al nőtt tavaly a belföldi vendégek száma, akik a teljes vendégkör 41%-át tették ki.

H. Horváth Orsolya- főtanácsadó, Hévíz Város Önkormányzata: „Külföldi piacok tekintetében továbbra is a legjelentősebb küldő területünk a német ajkú vendégek köre, Németország és Ausztria. Természetesen Oroszország is nagyon erősen ott van a nyomukban. Ezeken a piacokon egy enyhe megtorpanás látható a tavalyi évben, ugyanakkor jól tudja egyensúlyozni az az erősödés, ami az újonnan megszólított piacokon, első sorban Közép-Európában szép növekedéseket és eredményeket hozott.”

Az átlagos tartózkodás a külföldiek körében 5,5 éjszaka, míg a belföldi vendégeknél 3,3 éjszaka volt a tavalyi évben. A sajtótájékoztatón kiemelték: továbbra is több mint 40 országból érkeznek vendégek Hévízre. A statisztikák azt mutatják, hogy egyre több fiatal fedezi fel a várost, ahol továbbra is legfőbb cél a minőségi kiszolgálás.

Utoljára frissítve: péntek, 14 február 2020 11:46

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!