HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 14 február 2020 11:47

A magyar közösségek helyzete Amerikában közelről

Tar Ferenc útibeszámolójára várták a Zonta tagokat.

 

Megtartotta soron következő programját a Hévíz Térségi Zonta Klub. A jövőre 10 éves szervezet, idén is kéthavonta ismeretterjesztő előadásokkal hívja fel a figyelmet a családok és a gyermekek védelmére. Jelen programon a hévízi tagok mellett szombathelyi zontiák is részt vettek.

Tar Ferenc „A magyar közösségek helyzete Amerikában közelről” című előadásában úti beszámolóján keresztül mesélt élményeiről és tapasztalatairól a jelenlévőknek. A történész a magyar közösségek meghívására, az elmúlt év őszén, másfél hónapot töltött az Egyesült Államokban. Mint elmondta, különösen érdekes volt számára látni, hogyan is élnek kint a magyarok, illetve azt, hogy magyarságukat, hogyan élik meg és tartják fent. Hangsúlyozta, elsődlegesen az egyházaknak van nagyon fontos szerepük ebben. 

Tar Ferenc – történész:A másik dolog, azt is örömmel tapasztaltam, hogy vannak hétvégi iskolák, ahová összejönnek a környékről a magyar gyerekek és tanítják őket, ott tartottam rendhagyó órákat a diákoknak és ezt jó volt látni. A harmadik ilyen közösségmegtartó erő az a cserkészet, érdekes volt, hogy ilyen cserkész játékok vannak, Bodnár Gábor létrehozott Garfieldban egy cserkész házat, ez mind a mai napig működik, 1969 óta működik és rendszeresen összegyűlnek ott a gyerekek és a szülők is.”

Szabóné Barna Erzsébet alapító tagja a hévízi szervezetnek, mint elmondta, az ismeretterjesztés legalább annyira fontos, mint maga az adakozás, nyugdíjas létére szívesen segíti a Zonta tevékenységét.

Szabóné Barna Erzsébet - alapító tag, Hévíz Térségi Zonta Klub: „Mindig is szerettem volna valami jótékonysági tevékenységet folytatni, de amíg dolgoztam, meg nagy család, sok gyerek, nem nagyon értem rá, volt egy olyan tervem, hogy olyan jótékonysági szervezetben szeretnék részt venni, ahol nyomon tudom követni a segítségeink útját, megismertem a Zontát, megismertem a szellemiségét és akkor azt mondtam, igen ez az enyém és ezt szeretném csinálni.”

A Hévíz Térségi Zonta Klub már elkészítette éves programtervét, az előadások mellett természetesen idén is a rászorulók és az ifjúság támogatása lesz a fő céljuk. A tavaly útjára indított Zonta Nyuszi program keretében, Gyermeknap alkalmából a Hévízi Tófürdőnél csalnak mosolyt a hévízi óvodások arcára. A programok között szerepel még tájékoztató előadás keretein belül az Internetes veszélyekre felhívni a gyermekek és a családok figyelmét. Ezen kívül számos programmal készülnek még, a tagok e tevékenységüket önkéntes alapon társadalmi munkában végzik.

 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!