HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 13 március 2020 12:01

Nagymegyer delegációja Hévízen

A tapasztalatcserén túl további együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak.

 

Nagymegyerdelegációja látogatott Hévízre, a szobakiadók szövetségének meghívására, akik 2017-ben már jártak a szlovákiai városban tanulmányúton az elnökség tagjaival. Most pedig Hévíz viszonozta a vendéglátást.

Lajkó Ferenc- elnök, Hévízi Szobakiadók Szövetsége: „Ők most, én azt gondolom, hogy tanulni jöttek hozzánk, nagyon sok érdekes dolog van itt nálunk, nagyon sok jól működő dolog van, mint például az önkormányzattal, TDM Egyesülettel, turisztikai Kft-vel, szobakiadók szövetségével az együtt gondolkodás, az együttes munka. Én úgy látom, hogy a város szépségei is nagyon megfogták őket és a közös együtt gondolkodás úgy gondolom, nekik is nagyon jó lehetőségeket támaszt.”

A delegáció a városházán értekezett Papp Gábor polgármesterrel és H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsadóval, akikkel a két település jellegzetességeiről beszélgettek, tanácsokat adva egymásnak egy-egy területet illetően.

Győry Károly- a Nagymegyeri Szállásadók Egyesületének elnöke: „Nagyon sok okos projekt működik itt és láthatjuk, hogyan támogatja az önkormányzat a vállalkozókat. Három éve volt már egy találkozó, megkerestek minket és elmondták ezeket az okos dolgokat. Most úgy gondoltuk, hogy viszonozzuk ezt a meghívást és elhoztuk a képviselőket, fürdőigazgatót, hogy hallgassák ők is meg személyesen és tapasztalják itt meg a működőképes projekteket, melyeket szeretnénk Nagymegyerre is átvinni.”

A Nagymegyeri Fürdő 100%-ban a város tulajdona, 400 szállásadó által nagyjából 5000 vendégággyal rendelkeznek. Településükön élményfürdő működik, ám szeretnének a jövőben a gyógyászat irányába is komolyabb lépéseket tenni. Ezért keresnek Hévízzel is kapcsolódási pontokat.

Tibor Krizan- a Nagymegyeri Fürdő igazgatója: „Úgy látjuk, hogy hasonló szervezetek működnek a két településen. Ezeknek a szervezeteknek az összmunkáját szeretnénk minősíteni és távlatban is gondolkodni, hogyan tovább.”

Papp Gábor polgármester elmondta: örülnek minden olyan megkeresésnek, mely által két település tanulni tud egymástól és Nagymegyer városával is gondolkoznak további együttműködési lehetőségekben.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „Tudjuk azt, hogy Hévíz városa nagyon sok nemzetközi projektben vesz részt, nagyon sok nemzetközi partnerünk van és adott esetben most ezzel a szlovákiai magyarlakta településsel adott esetben egy partneri együttműködés is sikerülhet. Ők erre nyitottak, mi is nyitottak vagyunk”

Az értekezés érintette többek között az IFA beszedésének és visszaforgatásának kérdéseit, a hévízi minőségfejlesztési pályázat jellegzetességeit, de a turisztikai fejlesztések és a reptér üzemeltetése is szóba került.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!